Sanchis replica a Passola: "Hem ajudat a la producció cinematogràfica i ho seguirem fent"

La presidenta de l'Acadèmia va demanar a TV3 que no es fes servir "d'excusa" els canvis que vol aplicar per deixar caure la partida per produccions

 

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat que des de Televisió de Catalunya han ajudat a la producció cinematogràfica de Catalunya i que així ho seguiran fent. Sanchis, en declaracions a l'ACN, ha replicat amb aquestes paraules a la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Isona Passola va recordar aquest dimecres que TV3 va néixer com a motor de la cinematografia catalana i va lamentar que es passés de 25 milions d'euros d'inversió per fer ficció externa el 2010 als 5 milions el 2015. "Això és un desastre". En aquest context, va demanar que no es faci servir "d'excusa" el canvis que es volen aplicar a TV3 per deixar caure la partida per produccions en cinema. "No hi ha cap excusa de res. Hem ajudat a la producció cinematogràfica a Catalunya i ho continuarem fent", ha contestat Sanchis.

Passola va explicar també que s'havia reunit, acompanyada per membres de l'Acadèmia del Cinema Català, amb el director de TV3. En roda de premsa, Passola va exigir, "vistes les limitacions pressupostàries", que se separi "la complexitat que representa TV3 i el canvi de model que hi volen fer, amb què la ficció segueixi funcionant, perquè sinó s'estan carregant la indústria del país. Em sembla molt bé que es resolgui estructuralment la televisió perquè s'ha de renovar, però si amb l'excusa que s'ha de fer això es deixa caure una partida tan important és molt greu".

 

 

Sanchis, en declaracions a l'ACN, ha manifestat que des que és director de TVC s'ha reunit amb moltes entitats, totes tenen raons i estan sempre molt preocupades perquè TV3 "té una potència tan forta que afecta les seves activitats, el seu vigor econòmic i la seva possibilitat de projectar-se". En aquest punt, ha remarcat que els productors cinematogràfics formen part d'un sector que "necessita TV3 i nosaltres els necessitem, però a vegades ens cau tanta responsabilitat damunt dels muscles que acabarem baldats". Segons Sanchis, TV3 "no pot salvar tots els sectors, però sí que treballa amb voluntat d'arribar a acords i satisfer als sectors i un d'ells són els productors cinematogràfics".

 

 

El director de TVC ha indicat que Passola va fer unes propostes molt concretes i que hi hagi un canvi en les produccions o coproduccions que s'hauran de plantejar i estudiar: "Ella és partidària que es facin menys produccions de més projecció internacional i de més qualitat. Que es faci una aposta més restrictiva en comptes de tan general i satisfer a més productores".

 

 

Pel que fa les partides d'inversió en la producció de cinema, Sanchis ha assenyalat que n'hi ha en diferents conceptes com "per producció de ficció, audiovisual, pel·lícules", entre d'altres. Fins i tot ha apuntat que hi ha un acord que es podria signar amb l'ICEC. En aquest punt, ha defensat que han ajudat a la producció cinematogràfica a Catalunya i ho seguiran fent. Sanchis ha dit que el que està en qüestió en aquest moment és "si la formula per fer-ho és la més idònia o s'ha de canviar" i ha obert la porta a canviar algunes fórmules de coproducció sempre que no perjudiquin la qualitat de l'emissió de TV3 i l'audiència.

 

Comentaris