Rosalía es fa omnipresent al Primavera Sound

La catalana confirma la seva internacionalització i la seva veu sona també als concerts de James Blake i J Balvin

Ja ha passat un any des que Rosalía va fer el salt per passar a ser una nova diva pop. El 30 de maig del 2018 la cantant catalana va treure a la llum Malamente, el tema que ha estat fins a dia d’avui el seu single més exitós; una cançó que forma part del seu darrer disc: El Mal Querer.

Va ser precisament aquest àlbum el que va presentar la tercera setmana de juny de l’any passat al Sónar, en una sala que va quedar absolutament desbordada. Aquella actuació va servir per confirmar que l’artista de Sant Esteve Sesrovires agafaria en els següents mesos molts bitllets d’avió amb destinacions a escala global.

Així ha estat. Aquest dissabte Rosalía ha aparegut a l’escenari Pull&Bear del Primavera Sound per explicar-li a Barcelona que els catalans ja tenen una superestrella viatjant a tort i a dret omplint sales i festivals de manera massiva. “Barcelona, Barcelona, Barcelona”, ha repetit en incontables ocasions la cantaora. Li feia molta il·lusió, deia, actuar a la què és la seva ciutat.

I la seva veu, de fet, no ha sonat només al seu concert. Els tres caps de cartells més indiscutibles d’aquest dissabte eren Rosalía, J Balvin i James Blake. El públic ja sabia que la catalana i el colombià havien treballat junts; de la seva fusió en són productes, per exemple, Brillo i Con Altura. Els assistents esperaven que, tocant tots dos músics en el mateix festival el mateix dia, sortirien a l’escenari a interpretar aquests dos temes de manera conjunta. No ha estat així. Ni al concert d’ella ni al concert d’ell.

En canvi, qui sí que ha aparegut a l’escenari de Rosalía ha estat James Blake. De manera inesperada, el públic ha vist com tots dos músics sortien a cantar Barefoot in the park, un tema que Blake ha fet conjuntament amb la catalana però que ni de bon tros és tan conegut com Brillo i Con Altura.

D’aquesta manera, la seva veu ha sonat aquest dissabte en tres concerts diferents. Òbviament, al seu. I també al de J Balvin i al de James Blake. Ella no ha sortit a l’escenari del britànic, però sí que tothom l’ha pogut escoltar quan el músic ha interpretat Barefoot in the park. “Thank you, Rosalía”, ha dit.

Ha estat Pienso en tu mirá la cançó que ha obert el concert i Malamente la que l’ha tancat. Entremig hi ha hagut un recital de cançons d’El Mal Querer i alguna de Los Ángeles, el primer àlbum que va situar l’artista en boca dels amants de la música. La seva habilitat amb la veu i la seva emoció, que era el que precisament enamorava d’aquell disc, s’han fet notar quan ha interpretat Catalina. El públic ha fet silenci. I d’entre algunes cançons que l’artista de moment només ha interpretat en concerts sense encara no haver-les publicat, no podia faltar Aute Cuture, el seu últim single.

Rosalía marxa de Barcelona. L’endemà d’haver tocat a la seva ciutat, marxa a París. Forma part del cartell del festival We Love Green que se celebra a la capital francesa.

 

 

J Balvin: “Gràcies per respectar un gènere com el reggeaton”

Una de les claus de l’edició d’enguany del Primavera ha estat la seva aposta per les músiques urbanes. Qui més simbolitzava aquest nou canvi del festival era la presència de J Balvin com a un dels caps de cartell. “Gràcies per respectar un gènere com el reggeaton”, ha dit el colombià als assistents del seu concert quan ja havia acabat la seva actuació.

J Balvin ha fet un extens repàs dels seus grans èxits, i ha aconseguit fer ballar tota l’esplanada del festival a ritme de música llatina. No obstant, el seu concert ha tingut un moment polèmic que fins i tot ha provocat més d’un xiulet de reprovació per part del públic. A mitja actuació, una ballarina li ha fet un lap dance al músic. Una actuació que no ha passat gens desaparcebuda. Bona part dels assistents han emmudit durant el xou sexista.

 

James Blake rebaixa els decibels de J Balvin

L'últim cap de cartell en actuar a l'edició d'enguany del festival ha estat el músic britànic. El seu concert ha començat només 5 minuts després que el de J Balvin. L'electrònica de to intimista de Blake ha fet rebaixar els decibels i augmentar la qualitat musical del seu predecessor. El britànic ha fet un repàs dels seus temes més coneguts i també ha mostrat al públic noves cançons. Cada vegada que interpretava una nova cançó, avisava el públic. D'entre el seu repertori, ha tocar Barefoot in the park, el tema que ha fet conjuntament amb Rosalía.

 

Comentaris