Ramon Solsona guanya el LI Premi Sant Jordi amb una novel·la sobre el xoc generacional

El finalista ha estat Jordi Cabré amb 'Després de Laura'

L'escriptor Ramon Solsona ha guanyat el LI Premi Sant Jordi de Novela, dotat amb 60.000 euros, amb 'L'home de la maleta', la història d'un músic jubilat aclaparat pels canvis generacionals. Solsona recollirà el premi aquesta nit en la LX Nit de Santa Llúcia, que tindrà lloc a Viladecans, i en què es lliuraran 11 premis.

El finalista del Premi Sant Jordi ha estat Jordi Cabré, nebot del també escriptor Jaume Cabré i finalista del guardó per segona vegada. "A la tercera va la vençuda", ha fet broma. En aquesta ocasió ha estat reconegut per 'Després de Laura', una novel·la sobre el poder de la música, que pot ser "bo" o "malèfic", segons ha dit.

A l'àmbit de la poesia ha guanyat el Premi Carles Riba la poeta Maria Rosa Font per 'Un lloc a l'ombra', un llibre dividit en quatre parts de les quals destaca la dedicada al "diàleg" amb la pintura i les arts plàstiques.

La joveníssima i desconeguda Alba Dedeu s'ha proclamat guanyadora del Premi Mercè Rodoreda de contes amb l'obra 'Gats al parc', que reuneix set relats, la majoria dels quals explicats en primera persona.

El Premi Josep Maria Folch i Torres ha recaigut en el músic i escriptor David Nel·lo per l'obra 'Ludwig i Frank', la història d'amistat de dos nens amb vides paral·leles. El primer prové d'una família d'importants homes de Westfàlia, i el segon és fill d'un humil reparador de màquines d'escriure londinenc.

El Premi Joaquim Ruyra s'ha lliurat a una novel·la escrita a quatre mans. Salvador Massip i Sebastià Roig han escrit 'Ullals', una novel·la juvenil inspirada en l'esgarrifós història real d'un reformatori descobert a l'Alt Empordà el 2006 on es torturava a adolescents.

Tots els llibres seran editats per Grup62 la primavera vinent. En la LX Nit de Santa Llúcia, que organitza Òminum Cultural, també es lliuraran, entre d'altres, els guardons de Comunicació, 'ex aequo' a Vilaweb i al documental 'Adéu, Espanya?'; i el de narrativa juvenil, esport i ciutadania, per a Josep-Lluís Roig per 'Insuficient s'escriu amb sang'.

 
 

Comentaris