Plataforma per la Llengua i el primer lip dub pel català

L'objectiu és donar a conèixer la llengua arreu del món i la cançó escollida és 'Corren' dels manresans Gossos

La Plataforma per la Llengua i una vintena d'associacions d'emigrants participaran els pròxims dies 15 i 16 d'abril en la gravació d'un lip dub (en anglès, doblatge labial) amb l'objectiu de reivindicar el paper del català com a "element d'inclusió" de les persones que arriben d'altres països.

Els artífexs d'aquesta iniciativa, que han presentat avui en roda de premsa, han subratllat que és el primer lip dub d'aquestes característiques i que seguirà el ritme de la cançó Corren del grup manresà Gossos.

Amb el lema El català, llengua comuna, el projecte es començarà a gravar el dia 15 d'abril a la plaça de la Universitat, amb la participació del grup Macedònia, que crearà la coreografia i dels actors Jordi Martínez i Lina Forero. L'endemà s'acabarà el rodatge a la Rambla del Raval, amb la participació d'una vintena de comparses i de nombroses cares conegudes, com l'actor Joel Joan, la cantant Núria Feliu, el músic Yacine Belacehne, el periodista Xavier Graset o el cantant Pere Tàpies.

Els organitzadors de la iniciativa mantenen que es tracta de plantejar d'una "manera nova i original" aquesta campanya pel català, que totes les entitats involucrades presenten des de fa sis anys durant el dia de Sant Jordi.

 
 

Comentaris