El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pere Arquillué, premi nacional de cultura
  • CA

El cantaor Miguel Poveda i l’actor Pere Arquillué han guanyat el premi nacional de cultura en les categories de música i teatre, respectivament, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, ha informat la institució en un comunicat aquest dijous. També la creadora audiovisual Mariona Omedes i els cineastes Judith Colell i Jordi Cadena han estat guardonats en les categories d’audiovisual i cinema, respectivament.

El jurat ha distingit al cantaor de Badalona pel “rigor i la valentia de les seves propostes, sempre dotades d’un caràcter innovador”, i ha considerat que el seu últim espectacle Històries de viva veu estrenat a Sevilla, ha posat de manifest el seu inesgotable servei al flamenc.

Pere Arquillué ha estat premiat per la seva interpretació “excel·lent” de Primer amor de Samuel Beckett versionada per Sanchis Sinisterra, en què l’actor “aconsegueix unir uns registres de paraula i gest excepcionals i realment innovadors”.

La creadora audiovisual Mariona Omedes ha destacat per la seva capacitat de servir a diversos projectes, com Barcelona visions de la primera metròpoli, i “traduir les intencions d’altres amb un llenguatge audiovisual propi”.

Els cineastes Colell i Cadena han merescut el guardó per cridar l’atenció de la crítica nacional i internacional amb l’adaptació del conte Elisa Kiseljak, entre d’altres.

Aquests premis es lliuraran el proper 2 d’abril a el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat en el certamen dels premis nacionals de cultura 2011, el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, que comptarà amb la presència del president del Govern, Artur Mas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa