Només el 6% de les joguines a Catalunya s'etiqueten en català

Plataforma per la Llengua distribueix 24.000 cartes dirigides als Reis d'Orient en català, que conclouen amb la petició "poder jugar en català"

Només el 6% de les joguines comercialitzades a Catalunya durant el 2010 incloïen el català en les seves instruccions, el text de la caixa i l'embolcall i la llengua en què parlen.

Les xifres pertanyen a un estudi de la Plataforma per la Llengua, que assegura que les joguines que recullen el català es limiten a 670, dades que, tot i això, suposen un augment respecte a anys anteriors. Així, tot i que el 2009 el percentatge era el mateix, el 2008 se situava al 5,4% --i 110 joguines menys, en números absoluts--, mentre que el 2007 representaven el 4,8% del total.

La plataforma considera que tot i que les grans superfícies "infrarepresenten els jocs en català en prestatgeries i catàlegs", el sector evoluciona positivament. En aquest sentit, assegura que hi ha 75 empreses que fabriquen joguines que inclouen el català i 151 botigues que els venen. La plataforma ha elaborat un llistat dels jocs, que es pot trobar a la seva pàgina web.

Per lluitar contra la manca de la presència del català en aquest sector, l'entitat ha començat la distribució de 24.000 cartes dirigides als Reis d'Orient en català, que conclouen amb la petició "poder jugar en català". Les cartes s'han començat a distribuir a col·legis, ludoteques, biblioteques, ajuntaments i botigues.

 
 

Comentaris