Nit de reivindicació del rock català

Queixes dels organitzadors perquè TV3 no emet la gala

Aquesta matinada s'han entregat els desens premis Enderrock a la música en català. En un acte a la sala Artèria de Barcelona, plena de gom a gom, s'ha reivindicat el paper de grups clàssics del rock català com Els Pets, guardonat al millor disc i artista o, els retornats Sopa de Cabra, premiats pels seus 25 anys de carrera.

El líder de Els Pets, Lluís Gavaldà ha insistit en agraïr aquest reconeixement. "Els músics tenim la necessitat de ser estimats", ha confessat enmig d'un sonor aplaudiment.

La gala presentada per Xavi Coral ha transcórregut en un ambient festius tot i que, entre els directius del grup editor que la organitza, s'han repetit queixes pel fet que TV3 no retransmetís en directe l'espectacle. A tot això Coral ha fet broma dient que "parlaria amb la Terribas" per veure si ho pot solucionar.

Més enllà d'entregues de premis i parlaments tamé hi ha hagut lloc per la música en directe. Entre altres, han tocat "La iaia"- premiat com a grup revelació- Sanjosex- premiat pel millor disc d'autor- o Mishima, guardonat al millor disc de pop rock i millor lletra de cançó.

 
 

Comentaris