El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Oriol Regàs, l’ànima de la Gauche Divine
  • CA

El promotor empresarial i cultural Oriol Regàs, impulsor de la discoteca Bocaccio de Barcelona, ha mort aquest dijous a la capital catalana als 74 anys a causa d’un infart cerebral. La capella ardent s’instal·larà al tanatori de Sant Gervasi.

Regàs, germà de l’escriptora Rosa Regàs i casat amb la periodista Isabel Villalonga, va retratar els anys daurats de la gauche givine amb el llibre “Los años divinos”. Regàs hi explica els inicis de Bocaccio, una discoteca que als anys 70 es va convertir en el punt de trobada de l’elit intel·lectual i artística de l’època, batejada com la gauche divine. En aquest sentit, la seva activitat professional es va centrar en la creació de locals d’oci, entre els quals destaquen el Bocaccio i l’Up & Down de Barcelona.

Regàs també va tenir un important paper en l’organització de concerts per a components de la Nova Cançó i  va impulsar el restaurant Via Venetto, així com va promocionar, també, pel·lícules i discos, com el que va donar a conèixer Maria del Mar Bonet.Igualment es va implicar en la creació de la revista “L’Avenç” i va col·laborar amb l’Assemblea de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa