Mor l'actriu Jeanne Moreau als 89 anys

Va arribar a estar sota les ordres d'alguns dels millors cineastes francesos com François Truffaut, André Téchiné i Louis Malle

 

Jeanne Moreau, icònica actriu del cinema francès, ha mort aquest dilluns als 89 anys d'edat segons han informat els mitjans francesos. Musa del setè art al seu país d'origen, Moreau va arribar a estar sota les ordres d'alguns dels seus millors cineastes com François Truffaut, André Téchiné i Louis Malle. Segons apunta la revista 'Closer', Moreau ha estat trobada sense vida al seu domicili parisenc per la seva senyora de la neteja.

 

Mite del cinema francès, Moreau va arribar a ser definida pel director Orson Welles com "la millor actriu del món" després de fer història en constituir-se el 2001 com la primera dona acadèmica de les Belles arts en tota la història del país. Una dels màxims exponents de la 'nouvelle vague', popular moviment cinematogràfic francès liderat per directors com Truffaut o Goddard, Moreau també va arribar a treballar amb Luis Buñuel en la cinta 'Le journal d'une femme de chambre'. La seva carrera la va premiar amb grans guardons atorgats pel cinema europeu i presumia de ser l'única actriu que ha presidit el prestigiós Festival de Canes en dues ocasions.

 

Comentaris