El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mascarell aposta per una xarxa pública de cines
  • CA

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha obert la porta a una xarxa pública de cines per afavorir l’exhibició de cinema en català, tot i que ha remarcat que es faria “en col•laboració amb el sector privat”.

En declaracions a COM Ràdio, el conseller ha assumit que no té sentit construir cines havent-hi com hi ha “centenars i centenars de sales”, i que aquesta iniciativa es podria qualificar de pública des del punt de vista de l’etiqueta.

Mascarell no ha concretat la proposta, en espera de conformar el reglament que desplegarà la polèmica llei de cinema, tot i que ha confirmat que la tònica seguirà sent fer “menys pel•lícules però de major qualitat”, sobretot tenint en compte la bona collita d’aquest any, amb èxits com el de ‘Pa Negre’.

Pessimisme respecte l’entrada de València a l’Institut Ramon Llull

Sobre l’Institut Ramon Llull (IRL), Mascarell s’ha mostrat pessimista respecte una possible entrada de la Generalitat Valenciana.”Amb València les relacions sempre són complicades, el punt de partida són unes polítiques contràries als acords amb Catalunya, costa molt”, ha dit, i ha recordat que tant ell en la seva anterior època com a conseller, com el seu predecessor, Joan Manuel Tresserras, ja van intentar l’acostament.

Mascarell també ha confirmat que la Conselleria de Cultura patirà una retallada pressupostària del 10%, tot i que li ha restat importància perquè, segons la seva opinió, s’està fent “una carrera de fons”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa