El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas demana que societat i Govern s’ajudin "mútuament"
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat que els ciutadans i el Govern s’ajudin “mútuament” per la crisi. Espera que les retallades no suposin un fre a l’ebullició que viu Catalunya en l’àmbit cultural i en altres, com l’ensenyament, la investigació i l’empresa.

En el seu discurs de clausura dels Premis Nacionals de Cultura 2011 al Palau de la Generalitat, ha recordat que la identitat catalana es va construir en condicions “especialment difícils, entre dues grans cultures, l’espanyola i la francesa”, i, tot i així, ha tirat endavant.

Per això, ha animat a utilitzar la cultura per situar Catalunya en el món de manera autònoma, ja que “la manera de ser és la manera de fer”.

Mascarell crida a la internacionalització

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat en la seva intervenció que és conscient que “el camí no és senzill”, i ha apuntat que el paper de l’administració és donar oportunitats als ciutadans perquè desenvolupin el seu treball.

Per això, ha animat els premiats a sortir de Catalunya i ampliar el seu públic: “El guardó no és gratis; és per demanar que no pareu”.

Aproximadament una desena dels premiats ha portat adhesius grocs amb la llegenda ‘No retalleu la cultura!’, entre els quals hi ha hagut el dissenyador Javier Mariscal i els membres de la companyia de circ Els Excèntrics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa