Mariona Carulla, nova presidenta de l'Orfeó-Palau de la Música

Carulla, vicepresidenta de l'Orfeó durant l'etapa de Millet, estarà en la presidència fins a 2014

Els socis de l'Orfeó Català-Palau de la Música han elegit  Mariona Carulla nova presidenta de la institució amb 579 vots. Carulla assumeix així el càrrec que va desenvolupar de manera provisional per la dimissió de l'expresident, Fèlix Millet, acusat pel desfalc del Palau.

L'únic candidat opositor, Enric Enrech, ha obtingut 260 vots. En total han votat un terç dels 1.660 socis amb dret a vot que té l'entitat, amb 1.770 associats en total. Han votat per correu 567 socis, i han acudit a l'assemblea al voltant de 400. Per votar, havien de tenir més de dos anys d'antiguitat i estar al dia en el pagament de les quotes.

"No us fallarem", ha proclamat al dirigir-se als socis que quedaven al Petit Palau al final d'una maratoniana votació, que ha començat a les 19 hores i no ha acabat fins a sis hores després. Carulla, vicepresidenta de l'Orfeó durant l'etapa de Millet, estarà en la presidència fins a 2014.

Carulla ha assegurat que comença un "nova etapa", i anunciat que el primer que farà serà reunir-se amb els treballadors del Palau per agrair-los l'esforç fet en període electoral. En les pròximes setmanes es reunirà amb les empreses patrocinadores i els mecenes. "Tenen tota la garantia que les seves aportacions seran ben gestionades, des del rigor i la transparència", ha dit.

Més endavant es reunirà amb els membres del Consorci -Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Ministeri de Cultura-- i amb els cors, "perquè continuen sent l'autèntic cor del Palau", i ha quedat a disposició dels socis. "Espero que aquestes eleccions serveixin per unir tots els socis i iniciar una època daurada de tota la institució", ha remarcat.

La proposta estrella amb la qual Carulla es va presentar a les eleccions va ser crear una estructura jurídica única perquè les tres institucions del Palau de la Música -Orfeó, Consorci i Fundació-- tinguin un mateix pressupost i una única plantilla, cosa que en facilitaria la transparència. També ha promès la creació d'un codi ètic i la figura del 'síndic' del soci, càrrec que ostentaria Josep Lluís Vilaseca Guasch.

 
 

Comentaris