El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluís Pasqual dimiteix com a director del Teatre Lliure
  • CA

 

Lluís Pasqual ha dimitit com a director del Teatre Lliure, segons ha avançat TV3. El director ha enviat una carta al patronat del Lliure per anunciar la seva decisió. Pasqual plega després d’un estiu complicat: el mes de juliol el Col·lectiu Dones i Cultura va exigir en un manifest el seu cessament com a director del Teatre i va denunciar “les seves maneres de fer despòtiques i de mals tractes”. D’altra banda, un centenar d’actors, dramaturgs i personalitats de l’àmbit cultural van signar un manifest de suport a Pasqual, després d’haver treballat o col·laborat amb la seva persona.

 

Segons explica a la carta, Pasqual plega perquè se sent incapaç de seguir liderant el teatre després de la forta polèmica que ha protagonitzat en els últims mesos. Considera que aquest debat públic ha contaminat l’equip humà del teatre Lliure i li ha fet perdre el suport necessari per continuar al capdavant del projecte. Dimiteix deixant inacabat el seu contracte, que s’acabava a finals de la pròxima temporada, i renunciant a la renovació que li havien proposat per dues temporades més.

 

“Lamentem aquesta decisió, ja que teníem ben encarrilada la transició en els propers dos anys, i treballarem per tal que a la reunió del patronat del proper dia 14 de setembre es trobi la manera que tot plegat no posi en perill la bona tasca feta fins ara ni la programació ja prevista”, ha assenyalat l’Ajuntament de Barcelona, que aposta per convocar un concurs públic per escollir la nova direcció i agraeix la “bona tasca” de Lluís Pasqual en els darrers anys i en la història del Lliure. 

 

Una de les primeres personalitats polítiques a reaccionar a l’adeu sobtat de Pasqual al capdavant del Lliure ha estat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “El Teatre Lliure és i seguirà sent un referent imprescindible de l’escena teatral mundial, com ho ha estat sota la direcció de Lluís Pasqual, un imprescindible a qui Barcelona estimarà i reconeixerà sempre. Gràcies Lluís”, ha tancat files Colau en un missatge a través de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa