El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les roses i els llibres també es deixen veure a Madrid
  • CA
Paradeta de Sant Jordi davant del Centre Cultural Blanquerna de Madrid
Paradeta de Sant Jordi davant del Centre Cultural Blanquerna de Madrid | Nerea Rodríguez

 

Desenes de catalans passen aquest dimarts pel Centre Cultural Blanquerna de Madrid per celebrar la Diada de Sant Jordi, també a la capital espanyola i malgrat la pluja. Al carrer Alcalá, a tocar de la Gran Via madrilenya, s’ha instal·lat una carpa on es venen roses per dos euros, i llibres de tot tipus, tant en castellà com en català. Enguany se celebren els 100 anys del naixement de Joan Brossa i és amb ell amb qui el CCLBlanquerna ha decidit festejar Sant Jordi. A més, la llibreria, alhora seu de la delegació del Govern a Madrid, allargarà avui el seu horari fins a les 22 hores, i aplica un descompte del 10% durant tota la jornada. 

El CCLBlanquerna celebra Sant Jordi amb Joan Brossa
El CCLBlanquerna celebra Sant Jordi amb Joan Brossa | Nerea Rodríguez

 

Durant tot el dia passen pel CCLBLanquerna una gran quantitat d’autors catalans que viuen a Madrid i que no volen deixar de celebrar Sant Jordi. Però no només. També la visiten alguns autors madrilenys, i s’escolta parlar en la mateixa proporció el castellà i el català. A més, a la part de les escales que baixen al pis inferior s’hi poden degustar, durant tot el dia, diferents vermuts de Reus així com prendre una copa de cava Vilarnau per celebrar el dia de la rosa i el llibre.

 

 

Durant la tarda, es faran activitats com un espectacle de narració i representació de la llegenda de Sant Jordi per a nens a partir de tres anys, a càrrec d’Eva Ortega; una classe oberta d’iniciació al català per aquells que vulguin aprendre la llengua, i el lliurament de premis del cinquè concurs de microrelats dels alumnes de català del centre. A més, a la secció de literatura infantil destaquen desenes de llibres que expliquen la història de Sant Jordi.

 

Llibres infantils sobre Sant Jordi al CCLBlanquerna
Llibres infantils sobre Sant Jordi al CCLBlanquerna | Nerea Rodríguez

 

Però no s’acaba avui la celebració de Sant Jordi al CCLBlanquerna, ja que la llibreria allargarà fins divendres les activitats amb motiu de la diada. Dimecres al vespre oferirà una visita guiada a l’exposició ‘Paisajes que se bifurcan’ de Joan Hernández Pijuan, amb el comissari de la mostra, Valentín Roma, i divendres celebrarà la nit dels llibres allargant l’horari fins les 23 hores i amb un concert de rumba catalana dels músics Muchacho & Sam.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa