El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La campanya d’Estrella Damm ‘Mediterràniament’ fa un salt cinematogràfic amb ‘La vida nostra’
  • CA

 

Els ambients genuïnament mediterranis tornen a ser els protagonistes del nou curtmetratge de la campanya Mediterràniament que Estrella Damm ha produït sota la batuta del director Raúl Arévalo, La vida nostra, i  en el qual hi participen els actors Peter Dinklage—conegut per la sèrie Game of Thrones—, Álvaro Cervantes, Íngrid García-Jonsson i Marcel Borràs. El curtmetratge, amb el qual aquest any els productors han decidit fer un pas endavant i acostar-lo a un llenguatge més cinematogràfic.

 

  

Durant la presentació del curt, Arévalo ha explicat que des de l’inici es tenia clar que es volia fer “un pas més enllà” i aproximar la producció a un estil “més de pel·lícula”. La cinta, que es va rodar en nou dies, es basa en la història d’un jove que marxa a viure a Amsterdam per motius professionals, deixant la seva parella i un dels seus millors amics.

 

 

L’actor principal del curtmetratge, Álvaro Cervantes, ha explicat que la trama del curt li interessa perquè “no és la típica història d’amor”. La història, ha dit, va sobre el fet d’estar ancorat en el passat, “un tema que està a la ordre del dia, perquè avui, a diferència del que passava abans, els moments vitals de cadascú són molt diferents”.

Per Arévalo el procés de rodatge ha estat “dur, intens i satisfactori”, sobretot pel que fa al “valor humà del projecte”, ha subratllat el director, Premi Goya 2016 per Tarde para la ira. El realitzador ha celebrat que per al projecte ha disposat de “molta llibertat per aportar el meu granet de sorra, respectant sempre la filosofia de mediterràniament.

Per la seva part, Dinklage —que al curt fa el paper d’un detectiu clau per a la història— s’ha mostrat satisfet  de participar en el projecte d’Estrella Damm a Catalunya i ha dit que va quedar impressionat per la resta de produccions que s’han fet en el marc de la campanya Mediterràniament. L’actor creu que la iniciativa podria ser un model a seguir també als Estats  Units.

 

A Dinklage també li han preguntat sobre les diferències que troba entre les pel·lícules independents i les grans produccions. L’actor nord-americà ha dit que no en veu “cap” i ha afegit que les produccions independents fan que la gent “solucioni les coses de forma creativa”. No obstant això, ha considerat que “establir una línia divisòria entre els dos tipus de pel·lícules no és just”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa