El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’arquitecte Oriol Bohigas i l’urbanista Joan Busquets Premis Nacionals d’Art
  • CA

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha fet públic avui el Premi Nacional de Cultura en Arquitectura i Espai Públic i Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional per als arquitectes Joan Busquets i Oriol Bohigas, respectivament. A més, ha guardonat l’historiador i conservador de Fotografia del MNAC, David Balsells, amb el Premi Nacional de Cultura en Patrimoni Cultural i la Llibreria Quera, amb el Premi Nacional de Cultura Popular.

El jurat ha premiat l’arquitecte urbanista barceloní Joan Busquets amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria d’Arquitectura i Espai Públic, per “la seva aportació com a urbanista, escriptor i professor, en especial per la seva etapa al capdavant dels projectes de l’Ajuntament de Barcelona en el període de preparació de la ciutat pels Jocs Olímpics de 1992” i recorda el reconeixement d’enguany amb el premi europeu “Erasmus” que s’atorga a Holanda a les persones que més han aportat a la cultura europea. Per aquest motiu, recorda que “es fa palès que l’urbanisme també és un camp d’excel•lència a Catalunya, amb prestigi internacional”.

Oriol Bohigas ha sigut premiat per la seva trajectòria professional i artística i per la seva “per la seva tasca meritòria i brillant al front de les diverses entitats i empreses culturals que ha presidit o dirigit, entre d’altres, Edicions 62, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, la Fundació Miró, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Cap i Casal i, recentment, l’Ateneu Barcelonès”. El jurat també ha valorat la darrera transformació urbanística de Barcelona amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992 i recorda que enguany es compleix els 60è aniversari de l’equip arquitectònic que forma amb Josep Martorell i David Mackay.

Pel que fa l’historiador David Balsells, rebrà el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Patrimoni Cultural “per la seva tasca a favor del patrimoni fotogràfic que ha desenvolupat al llarg de tota la seva vida professional i particularment aquests darrers anys com a conservador de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC”.

Per últim, la llibreria Quera rep el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura Popular, “per la tasca realitzada de divulgació del folklore i de la monografia local reflectida en el seu catàleg de 2010′ i per ‘la difusió de l’excursionisme, respon a un compromís amb la cultura popular des de fa noranta-cinc anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa