L'Ajuntament de Barcelona cobrirà la retallada de Cultura durant el 2011

Hereu diu però  que "aquest esforç haurà de ser compensat en futurs exercicis pressupostaris".

L'Ajuntament de Barcelona compensarà la retallada pressupostària prevista per la Generalitat de Catalunya a l'àmbit de la Cultura invertint entre 10 i 13 milions d'euros l'any 2011. Després d'una reunió que ha tingut lloc aquest divendres, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han comparegut per separat per explicar l'acord pres, i han coincidit en la seva voluntat de sumar per minimitzar l'impacte de la crisi econòmica en les institucions culturals consorciades.

Mascarell, que havia estat regidor socialista de Cultura, ha afirmat que ha demanat a l'Ajuntament que, tenint en compte que el consistori té una millor situació econòmica, cobreixi aquelles necessitats immediates que el Govern de Catalunya no pugui assumir, perquè les grans entitats culturals no pateixin "problemes insalvables".

A més, ha assenyalat que cal analitzar "cas per cas" i generar respostes 'ad hoc' a la situació de cadascuna de les entitats, tot i que, davant de les preguntes dels periodistes, ha calculat que l'Ajuntament haurà d'invertir entre 11 i 13 milions d'euros que compensaran la retallada d'entre un 15 i un 20% que pretenen aplicar a les grans institucions.

Hereu ha assegurat ser ell qui ha proposat a Mascarell que, davant de les dificultats, l'Ajuntament es compromet a assumir les retallades, tot i que ha insistit que "aquest esforç haurà de ser compensat en futurs exercicis pressupostaris".

 
 

Comentaris