El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Fontcuberta, Jordi Font, Cavall Fort i ‘Los Excéntricos’, Premis Nacionals de Cultura
  • CA

El fotògraf, crític i professor Joan Fontcuberta ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria d’Arts Visuals “pel seu paper determinant en la cultura fotogràfica contemporània a través de les seves múltiples activitats” com a artista, professor, historiador, assagista, comissari d’exposicions i editor.

Jordi Font Ferré, rebrà el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Pensament i Cultura Científica “el colideratge des de Catalunya (Institut de Ciències del Mar, CSIC), i amb estreta col·laboració amb la UPC, de la missió SMOS, Soil Moisture and Ocean Salinity de l’Agència Espacial Europea que consisteix en l’estudi del cicle global de l’aigua al planeta Terra. S’ha llançat un satèl·lit que, utilitzant radiometria en microones, mesura per primera vegada des de l’espai la humitat del sòl i la salinitat dels oceans”.

Per la seva banda, la revista ‘Cavall Fort’ s’ha endut el Premi nacional de Cultura en la Categoria de Projecció Social de la Llengua Catalana, explica el jurat, “pel treball de formació i socialització en català, assumint amb naturalitat i empenta des de la creació de la revista en plena dictadura, el 1961, amb un model estàndard ric al mateix temps que clar, literari des d’una base popular i tan juganer, expressiu i acolorit com pensat des del rigor.

Per últim, la companyia catalana ‘Los Excéntricos’ ha estat distingida amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria de circ per dominar l’escena per haver creat un ‘clown’ original i per l’espectacle ‘Rococó Bananas’. El veredicte valora “la seva llarga trajectòria artística i la perfecta trobada entre el circ tradicional i el nou circ, perquè ens mostren el clown fins al paroxisme i dominen l’escena fins a delatar la seva formació de carrer i els llargs anys de rodamóns”.

Els premis, que representen el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, es lliuraran el pròxim 2 d’abril al Palau de la Generalitat en un acte encapçalat pel president Artur Mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa