El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jan Lauwers ressuscitarà al Teatre Lliure Cassavetes, el “Shakespeare de la postguerra”
  • CA

 

El director teatral Jan Lauwers ressuscitarà John Cassavetes en el Teatre Lliure amb la teatralització ‘Begin the Beguine’, un guió cinematogràfic que l’actor va escriure per als intèrprets Peter Falk i Ben Gazzara abans de morir, i que és considerat el “Shakespeare de la postguerra”.

 

“El text és un regal. Cassavetes va canviar la manera d’actuar i va servir d’inspiració per a molts directors com jo, ja que posava els actors al centre. És el Shakespeare de la postguerra“, ha dit Lauwers en una roda de premsa de presentació del muntatge que es podrà veure des d’aquest dimarts i fins aquest dijous al teatre barceloní.

 

El director belga també ha destacat que la teatralització del text va sorgir d’una petició: “L’encàrrec em va sorprendre. Vaig dir que sí sense llegir-me el text i després vaig pensar que realment era molt difícil de portar a escena”.

 

“És com un homenatge personal que li faig”, ha ressenyat Lauwers, que també ha admès que ha reduït l’extensió del guió original, i el nombre de personatges femenins a dos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa