Girona floreix amb la 64ena edició del ‘Temps de flors’

La capital gironina vestirà, entre l’11 i el 19 de maig, de dissenys i construccions florals els monuments, patis i jardins més emblemàtics de la ciutat

Un any més, Girona s’engalana per rebre el bon temps amb la celebració de la 64ena edició del ‘Girona Temps de Flors’. Entre l’11 i el 19 de maig, la capital gironina decorarà els monuments, patis i jardins de la ciutat amb tot tipus de dissenys i construccions florals, en la que és una de les cites imprescindibles de l’any i que més visitants atrau. Una oportunitat per descobrir Girona en tot el seu esplendor, els seus racons, la seva cultura i la seva gastronomia.

El 2018, el ‘Girona Temps de Flors’ va atraure a més de 250.000 visitants durant les seves dues setmanes de celebració. Per aquest any, l’Ajuntament espera mantenir aquestes xifres i, per aconseguir-ho, ha tornat a mobilitzar a la ciutadania a participar en el projecte. És el propi consistori juntament amb associacions i voluntaris qui s’encarrega de vestir amb tot tipus de dissenys i construccions florals espais tan emblemàtics de la ciutat com les escalinates de la Catedral, els ponts de l’Onyar, els banys àrabs o els Jardins de la Devesa, entre molts altres.

En total, més de 200 espais revestits amb tot tipus de flors, que aportaran color, vida i fotogènia a tots els racons de la ciutat. El ‘Girona Temps de Flors’ ofereix un programa que anima a visitar no només els espais més coneguts del centre, com els llocs més emblemàtics del Call de Girona, sinó també atraccions repartides per tota la ciutat.

Un projecte de ciutat
El ‘Girona Temps de Flors’ no només s’ha convertit en una ciutat imprescindible, sinó també en un element vertebrador i de participació que involucra a tota la ciutadania, amb un protagonisme destacat dels comerciants, gràcies a la celebració del Concurs d’aparadorisme i decoració interior.

Els comerços, restaurants i allotjaments turístics de tota la ciutat participen en l’engalanat de la ciutat creant els seus propis dissenys florals per decorar els seus aparadors i els seus locals.

Els visitants jugaran un paper essencial en l’elecció dels millors treballs de decoració en comerços, votant les fotografies publicades al perfil de Facebook de Turisme de Girona.

 

Esclat cultural
El ‘Girona Temps de Flors’ és un atractiu turístic de primer ordre i també el millor aparador per la cultura de la ciutat. A banda de les rutes per monuments, jardins i patis decorats amb flors, la programació d’aquestes dues setmanes es completa amb tot tipus d’espectacles culturals, com concerts, danses, exposicions i audicions de sardanes.

Un dels programes més destacats és la celebració de la vuitena edició del Girona A Cappella Festival, que portarà a la ciutat a onze formacions vocals de tot el món i que tindrà com a escenaris principals la plaça de la Independència, l’Auditori de Girona, la Casa de Cultura i l’Espai Marfà. 

 

Comentaris