El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Francesc Cabana, nou president de l’Ateneu
  • CA

 La candidatura ‘Ateneu sense límits’, amb Francesc Cabana al capdavant, és la vencedora de les eleccions a l’Ateneu Barcelonès que s’han celebrat aquest dijous, segons els resultats provisionals que ha facilitat la mateixa entitat. La llista de Cabana ha aconseguit 435 vots, 82 més que la candidatura rival que tenia com a màxim exponent Norbert Bilbeny, ‘Per la renovació cultural’, que n’ha obtingut 353.

La participació no ha estat excessivament alta. Només un 31,7% dels 3.083 socis que té l’entitat han dipositat la papereta a l’urna, és a dir, 978 persones. El termini per votar s’encetava a les deu del matí d’aquest dijous, i les urnes es tancaven a les vuit del vespre. El recompte no ha estat ràpid, i prop de la una de la matinada encara es desconeixia el resultat.

Finalment, però, l’entitat ha penjat un comunicat en el seu web que ofereix els resultats provisionals dels comicis, que per un marge de 82 vots dóna la victòria a la candidatura continuista de l’advocat Francesc Cabana, fins ara vicepresident segon de la Junta sortint de l’Ateneu Barcelonès.

Al seu programa, Cabana defensa com a objectius principals en el 150 aniversari de l’entitat la cultura i la catalanitat, apostant per la línia de les juntes presidides per Oriol Bohigas.

‘Volem servir els socis i, a través d’ells i de la xarxa, a tota la societat’, manifestava Cabana hores abans que s’obrissin les urnes. L’advocat i historiador encapçala una candidatura ‘que combina experiència i joventut i que vol compartir un Ateneu sense límits, obert al futur’.

De la seva banda, Norbert Bilbeny, que encapçalava la candidatura ‘Per la renovació cultural’, és soci de l’Ateneu des de l’any 1980, ha estat secretari i bibliotecari de l’entitat i actualment és membre del Consell Assessor de la biblioteca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa