El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els nou Goyas de “Pa negre” exalten Intereconomia
  • CA

La rotunda victòria de “Pa negre” als premis Goya amb nou guardons ha posat nerviosa “la caverna mediàtica” espanyola. La Gaceta, diari del grup Intereconomia, assegura en una editorial que la pel•lícula ha guanyat per “criteris extracinematogràfics”, gràcies “a un creixent pes dels lobbies català i gai” a la institució estatal representativa del setè art.

A més, en aquesta editorial qualifiquen la pel•lícula d’Agustí Villaronga de “poc comercial” i “sectària” i recorden que “ha tingut un volum d’entrades molt discreta”.

També en un article de Santiago Mata, en aquest mateix mitjà i en la mateixa línia que l’editorial, es diu que “Pa negre”  només “aporta ideologia de gènere” per denunciar a repressió de l’homosexualitat durant la postguerra.

I afirma que a “diferència dels castellanoparlants que estan dividits pel criteri artístic i per la llei Sinde” els tècnics i actors catalans dominen ara l’Acadèmia. Sobretot si ets del “lobbie rosa”, segons l’autor per aquest motiu “Herois” de Pau Freixas s’hauria quedat fora de les nominacions, i si ets d’ERC, com la productora de “Pa Negre”, Isona Passola.

Mata, fins i tot, acusa de frau a la productora de “Pa negre”. Diu que van guanyar els Premis Gaudí perquè van enviar cartes” per demanar el vot” i afegeix:”cosa que està prohibida als Goya”. I conclou: “Ningú ha investigat si aquesta campanya de fa un mes pot haver afectat la votació d’aquest diumenge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa