El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els bibliobusos engeguen la campanya d’espectacles de tardor
  • CA

Aquest octubre s’han iniciat les campanyes de foment de la lectura per als nens i nenes als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquesta tardor hi participen tres bibliobusos que animaran els infants a llegir a través de diversos espectacles. El programa de foment de la lectura vol estimular la curiositat dels infants, estendre l’ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural. Des dels inicis del primer bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals, el programa ha tractat diversos temes al voltant dels quals animar els nens i nenes a llegir. Cada campanya consta d’un espectacle de petit format que va acompanyat d’uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d’activitats sobre el tema central que es tracti.

Una de les novetats destacades d’aquesta temporada ha estat la recent inauguració i posada en marxa del nou Bibliobús  Puigdon de la Diputació de Barcelona. El bibliobús Puigdon dóna servei, des del passat setembre, a 11 municipis del Lluçanès, el Vallès Oriental i Osona: El Brull, L’Esquirol, Lluçà, Muntanyola, Perafita, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau. En funció de la població, alguns municipis tindran servei setmanal i d’altres quinzenal.

 

El disseny del Bibliobús Puigdon -que porta el nom de la muntanya de 1.207 metres del municipi d’Alpens- respon a les exigències de la transformació que estan vivint les biblioteques, cada cop més atentes a potenciar, a més dels serveis tradicionals, l’aprenentatge permanent, la cohesió social i la creativitat. Així, el vehicle disposa d’una pantalla gegant per a diferents usos, màquina d’autopréstec, tres tauletes i servei de cobertura wifi. A més, incorpora una plataforma elevadora per a persones amb cadira de rodes.

 

Els deu bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 110 municipis amb una població d’uns 161.000 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.

 

Properes actuacions:

– Òdena: Dimarts 25 d’octubre 10.30 i 15.15 h

– Carme: Dimecres 26 d’octubre , 15.15 h

– Cabrera d’Anoia: Dijous 27 d’octubre, 10.30 h

– Sant Martí de Tous: Dijous 27 d’octubre, 15.15 h

– Castellolí: Divendres 28 d’octubre, 10.30 h

– Vilanova d’Espoia: Divendres 28 d’octubre, 15.15 h

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa