El poeta Joan Margarit rep el Premi Iberoamericà Pablo Neruda

El guardó l'atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile

 

El poeta Joan Margarit (Sanaüja, 1938) ha estat distingit amb el Premi Pablo Neruda 2017, un guardó referent entre els premis literaris iberoamericans que des del 2004 atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile. 

El jurat del premi, reunit a La Sebastiana, la casa de Neruda a Valparaíso, està integrat pels escriptors Piedad Bonnet (Colòmbia), Luisa Futoransky (Argentina), Luis García Montero (Espanya), Rubí Carreño (Xile) i Raúl Zurita (Xile).

 

 

Margarit ha rebut, entre d'altres distincions, el Premi Carles Riba de 1985; el Premi de la Crítica Serra d'Or de 1982, 1987 i 2007; el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya, també el 2008 i el Premi Jaume Fuster. En l'àmbit de l'estat espanyol se li ha concedit el Premi de la Crítica espanyol el 1984 i de 2008 i el Premio de Poesia del Ministeri de Cultura el 2008.

 

 

El premi s'atorga a un autor de reconeguda trajectòria i que el treball del qual contribueixi al diàleg cultural i artístic d'Iberoamèrica. El guardó està dotat en 60.000 dòlars, una medalla i un diploma.

 

Comentaris