El Parlament esdevé una “pota” del MNAC

La cambra catalana i el museu barceloní signen el conveni de cessió de deu obres de diferents autors

Una tela de grans proporcions d’un capvespre pintat per Modest Urgell, la perspectiva d’un port vist a través de la mirada d’Eliseu Meifrèn o un jardí de Santiago Rusiñol són només tres de les deu peces del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) que des d’aquest dilluns es poden contemplar en diferents espais del Parlament de Catalunya. El president de la cambra catalana, Roger Torrent, i el president del museu barceloní, Miquel Roca, han signat avui mateix un conveni que estableix la cessió de deu peces del fons del MNAC al Parlament.

A banda de les obres d’Urgell, Meifrèn i Rusiñol, el conjunt de peces cedides inclouen pintures i escultures d’Alexandre Coll, Miquel Blay, Josep Llimona, Josep Clarà, Maria Llimona i Palmira Collell. Aquestes peces, que són de l’època noucentista, modernista i de postguerra, s’afegeixen a d’altres que ja es mostren al Parlament d’artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Joan Pere Viladecans i Joan Rebull.

Una obra d'Eliseu Meifrén en una sala del Parlament de Catalunya (P.C.)

Una obra d'Eliseu Meifrén en una sala del Parlament de Catalunya (P.C.)

Miquel Roca ha celebrat la signatura del conveni assenyalant la particularitat que la col·laboració s’estableix entre “el museu del poble” i la “casa del poble” que és el Parlament. Pel president del museu, la cessió “dóna sentit a la projecció nacional del museu” que, segons ha dit, “és el més important del món pel que fa a art romànic”.

 

De la seva banda, Roger Torrent ha donat la benvinguda a la iniciativa perquè permetrà “embellir i enriquir” el Parlament amb obres d’art que es podran donar a conèixer entre els més de 60.000 visitants que la cambra té al llarg de l’any. Torrent ha afegit que a partir d’ara el Parlament esdevé “una pota” del MNAC, contribuït a la “projecció del patrimoni artístic del nostre país”.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?