El Parlament aprova la renovació dels membres del Conca

Alguns grups critiquen la manca de diàleg per decidir els nous integrants del plenari

El Parlament ha aprovat la renovació de membres del plenary del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca), una llista de set integrants proposada pel president de la Generalitat, tal i com estableix la llei. Els nous membres del Conca són l’escripotra i gestora cultural Vinyet Panyella; la gestora cultural de les arts escèniques Margarida Troguet; la gestora cultural de l’àmbit de l’edició Núria Iceta; l’escriptor Jordi Font; la productora cinematográfica Míriam Porté, i el gestor cultural Salvador Casals.

Els nous membres substitueixen Carles Duarte, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots cinc amb el mandat caducat. La renovació ha estat aprovada amb 74 vots a favor, dos en contra, 45 abstencions i cinc diputats presents que no han votat.

Abans de la votació, diferents grups han fet els seus comentaris sobre la renovació. La CUP ha denunciat “l’endogàmia i poca autonomia” del Conca i que la renovació respon a “un acord entre espais polítics evident”, per això no han participat en la votació.

El PP ha denunciat manca de diàleg a l’hora de confeccionar la llista de candidats. En la mateixa línia, Cs també ha lamentat la manca de diàleg i s’ha abstingut en la votació.

 

El PSC ha aprofitat per demanar més recursos per la cultura i revertir “les retallades de l’exconseller Ferran Mascarell”.

Els Comuns, per la seva banda, han reclamat un Conca independent, “més participatiu, plural i democràtic”. Han lamentat que “no s’ha comptat amb el sector cultural per tenir una proposta de consens”.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?