El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Museu de Lleida obre portes després que el Govern no lliurés les 44 peces de Sixena
  • CA

 

El Museu de Lleida ha obert les seves portes amb normalitat, després que aquest dilluns finalitzés el termini que el Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca havia donat a la Generalitat per entregar a Aragó les 44 peces originàries del Monestir de Sixena que es troben al museu lleidatà i on segueixen encara. Davant la negativa del Govern a lliurar els béns, el govern d’Aragó va sol·licitar aquest dilluns a la jutge que habiliti el mes d’agost –un mes inhàbil judicialment- per tal que tècnics aragonesos, acompanyats de la policia, es puguin endur les 44 peces en litigi.

Tot fa pensar que si durant aquest dimarts la jutge d’Osca no es pronuncia en relació amb les peticions del govern d’Aragó, no prendrà cap decisió al respecte fins al setembre. Des del Govern, el conseller de Cultura, Lluís Puig, ja ha deixat clar que “per voluntat nostra, les peces no sortiran del Museu de Lleida mentre sigui conseller”.

 

Malgrat la negativa de la Generalitat, el govern d’Aragó va traslladar fins al Monestir de Sixena un equip amb una vintena de tècnics i responsables de la conselleria aragonesa d’Educació, Cultura i Esports per esperar l’arribada de les peces que són al Museu de Lleida. L’operatiu va arribar al monestir a primera hora del matí i s’hi va estar fins a les 22 hores tot i que finalment els béns no van arribar. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa