El Museu d'Història de Catalunya inaugura una exposició d'obres fotogràfiques de Toni Vidal

En ella s'hi poden veure retrats de personatges de l'àmbit cultural com Dalí, Foix, Espriu, Rodoreda, Villalonga i García Márquez

 

Ahir, dimecres, 14 de juny, es va inaugurar l'exposició "Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta" al Museu d'Història de Catalunya. La mostra recull retrats fets pel fotògraf menorquí Toni Vidal d'artistes, escriptors, assagistes, arquitectes, directors de teatre i músics dels anys setanta del segle XX.

 

 

"Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta" és una exposició amb més de cent fotografies, entre les quals hi ha Salvador Dalí, Josep Vicenç Foix, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Llorenç Villalonga i Gabriel García Márquez. Comissariada per l'escriptor Julià Guillamon, l'exposició es podrà visitar gratuïtament del 15 de juny fins a l'1 d'octubre del 2017 al vestíbul del Museu d'Història de Catalunya.

Toni Vidal es va instal·lar a Barcelona l'any 1968. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura, que treballava per reconstruir el país, com escriptors, assagistes, artistes, arquitectes, músics, directors de teatre, editors, activistes i erudits. El resultat d'aquesta feina és una col·lecció de fotografies en blanc i negre i en color, que són el testimoni del "miracle català" dels anys seixanta. La col·lecció mostra la recuperació de la cultura catalana, fruit de la unió de molts esforços individuals que van generar un moviment de gran abast: els exiliats de París i Tolosa, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta, etc.

 

 

Toni Vidal copsa la personalitat dels personatges que retrata i en mostra els espais on realitzen la seva feina, aquells indrets més íntims i de recull de cada individu. L'exposició posa en relleu la profunditat del treball del fotògraf, la seva minuciositat i capacitat de crear atmosferes introspectives, al mateix temps que mostra el sentit col·lectiu d'una cultura que reneix. A la inauguració de l'exposició hi participaran el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, el fotògraf Toni Vidal i el comissari de l'exposició, Julià Guillamon.

 

 

Clica aquí per veure la fotogaleria

 

Comentaris