El Mercantic balla a ritme de tango amb La Milonga

Cada primer diumenge de mes, el Mercantic celebrarà aquest programa amb classes del ball argentí i dansa social amb música en directe a la llibreria El Siglo

El tango és una de les grans exportacions de la cultura argentina. La seva combinació de ritme, improvisació i seducció han conquerit el món, fent d’aquest ball un dels més reconeguts arreu. I ara, aquest ball social arriba al Mercantinc gràcies a La Milonga, el programa de classes obertes i dansa amb música en directe que es celebra cada primer diumenge de mes.

La Milonga és un dels tres ritmes del tango argentí, juntament amb el propi tango i el vals, però és també l’espai on es balla, i el Mercantic ofereix un indret únic per a la seva pràctica. La llibreria de vell El Siglo acollirà les sessions i aportarà un espai màgic, en el que el ball es desenvoluparà entre els seus llibres antics, amb una llum tènue òptima pel tango i amb una qualitat de so inigualable.

Les classes de La Milonga estan pensades per a persones amb o sense experiència prèvia en el ball i de tot tipus d’edat i estat físic. Durant les sessions, els participants no només coneixeran les passes fonamentals del tango, sinó també tota la litúrgia lligada a aquesta dansa, com convidar a ballar, els moviments essencials dins de la pista i tot el necessari per gaudir d’aquesta cultura.

El programa promet convertir-se en un dels esdeveniments socials de referència a Sant Cugat, en part pel propi esperit social del tango. La Milonga anima als participants a anar-hi en grup, en parella o sols, ja que una de les essències del tango és trobar-se amb persones desconegudes per descobrir-se i construir una relació a través d’un ball que explora la intimitat.

Si bé en la nostra cultura sembla estrany establir un primer contacte tan personal amb els desconeguts, en el tango aquest és un element indispensable. El ball argentí es basa en la connexió i converteix l’abraçada en un factor vital de la dansa, des d’on es construeixen els moviments i es crea una connexió que no es pot perdre mentre soni la música. A La Milonga aquest joc de contacte no només és lícit, sinó que resulta imprescindible per entrar en aquesta cultura.

 

Les classes obertes per a tots els nivells començaran cada primer diumenge de mes a partir de les 17:30, amb la direcció de DJ Jorge Pahl, i l les sessions es completaran amb la música en directe de Marcelo Mercadante, Olvido Lanza, Emiliano Roca i Alejandro Di Costanzo fins les 23:00.

Els músics investigaran el folklore de les diferents regions argentines, amb un viatge per les diferents cerimònies, balls i cultures musicals de les quatre grans regions folklòriques del país: la cordovesa-nord-oest, la cuyana, la litoraleña i ila surera pampeano-patagònica. Gràcies a aquesta proposta, els participants podran conèixer danses com la Chacarera, Gato, Escondido i Zamba Argentí. Els únics requisits d’entrada són portar un calçat còmode i les ganes de passar-s’ho bé. 

En la sessió d'aquest diumenge, 2 de juny, els professors són Magalí Suarez i Claudio Hoffmann i el Dj és Claudio Hoffmann.

 

Comentaris