El DGTL es proposa ser el primer festival amb zero residus el 2020

Arrenca divendres al Parc del Fòrum amb un cartell on figuren alguns dels dj's més innovadors de l'escena actual

 

El festival d'origen holandès DGTL arriba de nou a Barcelona per presentar les darreres tendències en el món de l'electrònica. Però més enllà, el festival es planteja altres objectius com convertir-se el 2020 en el primer festival amb zero residus.

 

El festival se celebra al Parc del Fòrum els dies 10 i 11 d'agost. A banda del programa musical, el festival inclou també un programa d'art i sostenibilitat, sota el títol Art & Revolution. Dins d'aquest programa es presentarà la performance audiovisual SKYLINE, un espectacle creat per un túnel on la il·luminació es combina amb l'estímul sonor, que aconsegueix crear una experiència que envolta. Aquest espectacle es complementerà amb una altra performance, Cluster 2.0 de Playmodes, que busca que el públic explori els punts de trobada enter espai, llum i so.

 

El festival també exhibirà una escultura creada amb el plàstic recollit durant la neteja de la platja de Barcelona que va organtizar el DGTL al juny. Es presentarà una exposició fotogràfica sobre aquesta iniciativa, que vol fomentar el reciclatge.

 

 

Per aconseguir ser el primer festival amb zero residus ja s'han anat prenent mesures, com ara no servir carn en tot el recinte, prohibir els gots de plastic d'un sol ús i també apostar pel reciclatge de l'orina. A més a més, tots els residus biorgànics i biodegradables de la zona de menjars es convertiran en adob en el transcurs de sis mesos, perquè posteriorment es distribueixi entre agricultors locals. El festival assegura que d'aquesta manera aquest any estarà completament lliure de residus d'aliments.

 

Comentaris