El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Circuit celebra els deu anys a Barcelona com una referència internacional en els festivals gais
  • CA

 

Avui dissabte ha donat el tret de sortida en la seva desena edició el Circuit Barcelona, un festival nascut l’any 2008 sota el segell del grup Matineé que ha anat creixent any a any, fins al punt d’omplir fins a la bandera un parc aquàtic de grans dimensions com és Illa Fantasia, a Vilassar de Mar.

 

El Circuit, que se celebra tradicionalment durant la primera quinzena d’agost, reuneix a milers de persones homosexuals al voltant d’un programa d’oci i cultura destinat a públic de diferents edats. Amb aquesta dècada d’història, el festival s’ha consolidat com un dels principals atractius turístics per al públic gay d’arreu del món, que escull Barcelona durant aquestes dates com a destí de les seves vacances.

 

 

La festa ocupa un espai important en la programació del festival, ja que el seu impulsor, Matineé, és una de les empreses de major recorregut en l’organització d’esdeveniments festius de casa nostra. Durant quinze dies, espais com Razzmatazz, Safari o Input, discoteques ja consolidades en la nit barcelonina, acolliran festes com la WeParty o Brutus. Però enguany el Circuit suma nous escenaris fins ara poc oberts a aquest públic, com la mítica sala Sutton de Barcelona o espais de nova creació, com el Cafè del Mar del Port Fòrum de Sant Adrià. La festa més coneguda del Circuit Festival, el 15 d’agost, és una Water Park a Illa Fantasia, on durant més de deu hores la festa i l’aigua es combinen per fer passar una bona estona als assistents.

Imatge general d’una piscina d’Illa Fantasia plena amb motiu del Water Park Day del Circuit Festival | ACN

 

En l’àmbit cultural els assistents podran visitar exposicions fotogràfiques col·lectives en diverses galeries de Barcelona o participar en conferències i tallers sobre els reptes del col·lectiu LGBTI arreu del món, com un que se celebrarà el 17 d’agost a dos quarts de set de la tarda al Palau Marc de La Rambla de Barcelona. Entre les exposicions destaca ‘Projecte Gènere”, una mostra multidisciplinària que vol endinsar-se en aquelles identitats -transitòries o permanents- que rebutgen els estereotips socials, antropològics, mèdics i religiosos en una retrospectiva dels darrers deu anys. L’exposició, signada per artistes com Laia Estruch, Cang Xin, Gali Chan, Hilton Brothers, Jesús Monteagudo o Julia Mariscal es podrà veure a la sala Mutuo – Centro de Arte fins al pròxim 20 d’agost.

 

Durant els quinze dies de Circuit també s’han programat diverses activitats esportives, com una sessió de Pàdel Surf a la platja o un torneig de vòlei platja. A més, els assistents al Circuit gaudeixen d’avantatges especials durant aquests dies a una de les principals cadenes de gimnasos de Barcelona. I és que el culte al cos és una de les notes predominants d’un festival que deixa un important benefici a Barcelona i al conjunt de l’àrea on es desenvolupa. L’impacte econòmic durant aquesta quinzena del Circuit, segons els establiments que hi col·laboren i els organitzadors, s’estima que s’eleva fins als quasi 100 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa