El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El català no està en perill, però es parla menys
  • CA

Ni la majoria de catalans (68%) considera que el català està en perill, ni que ho està el castellà (85%), segons el Racometre. Fins i tot, ni la majoria de catalanoparlants consideren que la seva llengua està en fase d’extinció, encara que en aquest cas els temorosos augmenten fins a un 44,6%.

Curiosament però, malgrat no parlar de perill, els catalans sí perceben un retrocés de la llengua (41,6%), les causes de la qual consideren que són la immigració (23,8%) i els atacs d’alguns partits polítics (21,2%).

De fet, quals se’ls pregunta de forma directe sobre aquesta qüestió, un 56% de la població consultada considera que la immigració pot afectar directament el futur de la llengua, un 52% apunta a les propostes lingüístiques del PPC i de C’s i un 48% a la sentència del TC sobre l’Estatut.

Menys consens hi ha respecte si el català està suficientment protegit: un 56,7% dels enquestats considera que sí i un 40,9% que no.

Respecte el castellà, només els votants de Ciutadans (41%) i del PSC (13%) consideren que el castellà està en perill a Catalunya (13%). Curiosament, pateixen més per aquesta llengua aquells que parlen els dos idiomes (24,6%) que no els castellanoparlants (13,8%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa