Cristian Segura guanya el Premi Josep Pla i Alicia Giménez Bartlett s'endú el Nadal

Els guardons s'han lliurat en la tradicional vetllada literària del dia dels Reis

El periodista del diari Ara, Cristian Segura, s'ha endut el 43è premi Josep Pla de narrativa en català per la seva primera obra El cau del conill, la història d'una família burgesa actual en decadència explicada pel seu patriarca, el senyor Amadeu Conill. L'obra s'ha proclamat guanyadora entre les 35 aspirants provinents de tots els Països Catalans.

En el moment de recollir el premi, Cristian Segura ha explicat que "El cau del conill" és una història de "supervivència" d'un empresari barceloní que "a causa de la globalització es veu immers en una crisi empresarial, professional, familiar i humana". Segons l'autor és un retrat del moment present de la burgesia de Barcelona, "fet amb molta ironia.'Caricaturitza, però és fidel a la realitat" que el periodista ha assegurat haver viscut.

A la mateixa gala també s'ha lliurat el 67è Premi Nadal, que ha estat per a Alicia Giménez Bartlett i l'obra Donde nadie te encuentre, una novel·la en què narra la història de la misteriosa maqui hermafrodita Teresa Pla Massagué, coneguda com "La Pastora".

Aquest any, la ja tradicional vetllada literària del dia dels Reis ha estat dedicada a l'escriptor Miguel Delibes, mort durant el 2010.

Mas, Hereu, Montilla i Mascarell han presidit el sopar

El president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; l'ex president José Montilla, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'expresident Jordi Pujol han presidit, junts en una mateixa taula, el sopar de lliurament del Premi Nadal, que se celebra a l'Hotel Palace de Barcelona.

La taula presidencial, en què també hi havia el president del grup Planeta, José Manuel Lara, ha acaparat totes les mirades a l'inici de la gala, tot i així l'ambient ha estat d'allò més cordial.

 
 

Comentaris