El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Centenars de persones omplen la plaça Sant Pere de Berga en la Patum de Lluïment
  • CA

 

Centenars de persones s’han aplegat a la plaça Sant Pere de Berga per participar en la Patum de Lluïment que s’ha celebrat aquest diumenge. Amb un ambient familiar i tranquil el públic ha gaudit dels balls de les set comparses en una jornada que ha tornat a estar marcada per les elevades temperatures. Un dels membres dels Àngels ha patit un mareig a causa de la calor, però finalment s’ha recuperat i ha pogut sortir a actuar. La celebració finalitzarà aquest vespre amb la darrera Patum Completa en què per primer cop s’aplicaran els nous controls de seguretat en els cinc accessos a la plaça. Aquest dispositiu s’havia previst per dijous però es va haver de modificar després que el personal de l’empresa privada que l’Ajuntament havia contractat amb aquest objectiu no es presentés. Tot plegat en una edició que ha estat protagonitzada per la polèmica al voltant dels canvis introduïts en la forma d’adjudicar els salts de Plens.

Malgrat el sol de justícia que ha caigut sobre la plaça Sant Pere durant tot el matí, la segona Patum de Lluïment d’aquest 2017 ha reunit força mes gent de la que va participar en la primera passada que va tenir lloc djous al migdia. La cita s’ha desenvolupat amb normalitat i l’únic incident destacat ha estat el mareig que abans de l’entrada de les autoritats a la plaça ha patit un dels dos Àngels d’aquesta comparsa. Finalment ha aconseguit recuperar-se i la parella ha pogut aparèixer per acompanyar els regidors i la resta de representants institucionals mentre sonava l’himne de de la ciutat a càrrec de la Cobla Ciutat de Berga. Com es habitual les set comparses – Turcs i Cavallets, Àngels, Nans Vells, Nans Nous, Gegants, Àliga i les Guites- han desfilat davant la casa de la vila i han fet saltar i ballar la plaça.

L’aparició dels Gegants i el salt de l’Àliga han tornat a esdevenir els dos moments més aclamats. Els més petits també han gaudit amb les corredisses de les dus Guites i el moment en què la més gran ha entregat la bota als músics. El punt i final l’han posat els divertits tirabols que aconseguit fer vibrar tot Sant Pere. La Patum 2017 acabarà aquest vespre amb la Patum Completa i els darrers salts d’enguany. Coincidint amb aquest últim espectacle el govern local estrenarà les noves mesures de seguretat que s’han dissenyat d’acord amb el nivell 4 d’alerta antiterrorista. El dispositiu consistirà en controls a les cinc entrades de la plaça i la prohibició d’accedir-hi amb motxilles. Aquesta actuació s’havia previst per dijous però es va haver de modificar després que el personal de l’empresa privada que l’Ajuntament havia contractat amb aquest objectiu no es presentés. D’aquesta forma acabarà l’edició d’enguany que ha estat marcada pel malestar al voltant dels canvis introduïts en la forma d’adjudicar els salts de Plens i la destitució del fins ara cap d’aquesta colla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa