El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya rep 549 lligalls més de l’Arxiu de Salamanca
  • CA

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha rebut 549 lligalls més de l’arxiu de Salamanca, amb documentació de partits polítics i sindicats, confiscada durant la Guerra Civil, segons ha confirmat la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Dels 549, 523 corresponen a documentació de la CNT confiscada a Barcelona, mentre que els 26 restants, confiscats a Lleida, són documents del Casino Ferroviari de Lleida, CNT i Juventuts Llibertàries, Cooperativa Popular Lleidatana, Estat Català, PSUC i Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya (JSUC) i el Sindicat Agrícola Cooperativa de Lleida, entre d’altres.

La ministra de Cultura, Ángeles Gónzalez-Sinde, ja va anunciar el 24 de novembre la sortida de documentació de particulars de Lleida i amb inscripcions de la CNT de Barcelona. “És molt important que culminem aquest procés com més aviat millor”, ha declarat la titular de Cultura.

La Generalitat, que ha alertat en moltes ocasions sobre la “lentitud” del procés de devolució, iniciarà en les setmanes vinents el procés de restitució d’aquesta documentació als seus propietaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa