El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arriba al Lliure la primera sèrie teatral
  • CA

Després de Joc de TronsDolors. Aquest cop, però, la sèrie no es pot veure des de casa, sinó al teatre. Concretament al Lliure de Gràcia. Es tracta de la primera sèrie teatral, un “experiment” de Meritxell Yannes que ha estat escrita per Sergi Belbel, Eulàlia Carrillo i Cristina Clemente. Els episodis -o funcions- duren aproximadament 45 minuts i es podran veure de dos en dos.

Carrillo, que explica a El Món que es va incorporar en aquest projecte el passat mes de setembre, afirma que aquest producte és “trencador” perquè “té tanta passió pel teatre com per la televisió”. Fa uns anys, explica, els dramaturgs eren molt reticents d’anar a treballar en el món de la televisió “perquè semblava que et rebaixaves”, i el mateix passava a l’inrevés. “Ara això es trenca; és passió per la tele i pel teatre”, sentencia.

Carrillo és guionista. Ha treballat en diverses sèries de televisió, però és la primera vegada que treballa per una obra de teatre. Preguntada per quines són les primeres barreres o impediments que s’ha trobat, explica que en teatre no hi ha “segons quins recursos tècnics com per exemple el tall o el primer pla”. Aquests impediments, que diu que esperava trobar-se’ls, dificulten la manera d’explicar les coses. No obstant, Carrillo destaca que Dolors té moltes referències “com Plats Bruts” o picadetes d’orella a sèries com “Breaking Bad, Vis a Vis, Urgencias o Modern Family”.

Dolors és una obra teatral en format ‘sitcom’ televisiva i, per tant, amb un ritme més propi d’aquesta mena de sèries. Es tracta, doncs, d’una comèdia que gira al voltant d’un aparell que aconsegueix eliminar el dolor que pateixen les dones quan tenen la menstruació. Carrillo explica com ha hagut de fer un “esforç terapèutic” per parlar “sobre la regla”, un aspecte de la vida “tabú” en les dones de la seva generació.

“Afortunadament els temps canvien i ara es fan obres on se’n parla obertament”, celebra la guionista. De fet, actualment estan en auge aquelles sèries -sobretot a plataformes com Netflix- que tenen un discurs feminista. De totes maneres, “els personatges de Dolors no són feministes”, diu Carrillo. “És una sèrie on les dones i el masclisme social tenen un clar protagonisme”, afegeix.

La setmana del 22 al 26 de maig es representaran els capítols 1 i 2, del 29 de maig al 5 de juny el tercer i quart, i del 5 al 8 de juny el cinquè i sisè. Diumenge 9 de juny serà el dia que es podrà veure seguida tota la sèrie.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa