Aragó demana autorització per entrar al Museu de Lleida i confiscar les peces de Sixena

La jutgessa diu que per espoliar les 44 obres en litigi cal esperar que venci el dia 31 de juliol i demana a la Generalitat que identifiqui on es troben

 

El govern d'Aragó ha enviat una petició al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca en què demana autorització per entrar acompanyats de la policia a buscar les 44 obres en litigi de Sixena el dia 1 d'agost si la Generalitat no les entrega. El text arriba després d'una interlocutòria de la jutgessa que recull que per entrar al museu cal esperar que venci el termini, fixat per la magistrada per al dilluns 31 de juliol, i demana a la Generalitat que identifiqui com a molt tard divendres el lloc on es troben. L'executiu aragonès ha demanat també que el jutjat aclareixi si a les 22h de la nit del dilluns es pot considerar que el Govern ha incomplert la devolució dels bens i, per tant, es pot procedir a "l'espoli a partir del dia següent" a l'incompliment, ja que l'agost és "inhàbil" per presentar cap escrit.

L'executiu català no va lliurar el passat dimarts el pla de trasllat de les obres en litigi amb l'Aragó perquè entén que no es donen els requisits "ni físics ni jurídics" per procedir amb l'entrega. La consellera d'Educació, Cultura i Esports, Mayte Pérez, va qualificar la negativa com un "menyspreu" i una "provocació". 

 

 

En un escrit enviat al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca, el Govern especifica que no té la "possessió immediata" de les 44 peces en litigi perquè estan a mans del Consorci del Museu de Lleida, que ara ha estat admès com a part en el litigi per l'art. 

 

Comentaris