Amenaça de querella contra l'espectacle del TNC sobre la visita del papa

E-Cristians i el PP es queixen d'un espectacle que inclou personatges com una catequista drogada i un jove que decideix oferir el seu cos "a tots aquells que vulguin posseir-lo"

E-Cristians ha amenaçat amb querellar-se contra l'espectacle teatral 'Gang Bang (Obert fins a l'hora de l'Àngelus)' que el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrenarà el 24 de març per considerar-la" ofensiva", segons ha anunciat el president de l'entitat Josep Miró i Ardèvol.

L'obra, ambientada en la passada visita del papa a Barcelona i en un local de sexe per a homes on es practiquen violacions consentides, ha provocat les crítiques del PP i de grups cristians. Miró i Ardèvol ha criticat l'oportunisme d'una obra "ofensiva", que pretén escandalitzar per aconseguir més publicitat, ha dit, i alhora ha lamentat que aquest tipus d'espectacles es financin amb diners públics.

A més, ha assegurat que la seva associació enviarà els seus advocats a veure l'obra per valorar si existeix la base legal suficient per presentar una querella. El líder d'E-Cristians ja ha expressat al conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, el seu malestar, i ha demanat que si no pot parar l'estrena de l'obra, "com a mínim que deixi constància que no li sembla bé".

També queixes des del PP


La portaveu del PP a la Comissió de Cultura del Parlament, Alícia Alegret, també ha criticat que l'obra és "una provocació clara als cristians de Catalunya", i també ha demanat la seva retirada."És reprovable que amb diners públics s'atempti contra un personatge com el papa, no oblidem que el TNC és el teatre de tots els catalans", ha dit.

L'obra en qüestió és un espectacle de Josep Maria Miró que inclou personatges com una catequista drogada i un jove que decideix celebrar el seu 18è aniversari oferint el seu cos "a tots aquells que vulguin posseir-lo", apunta el director en el resum de l'obra.

La trama s'emmarca en l'augment de pelegrins i turistes que va portar la visita de Benet XVI per dedicar la Sagrada Família, i que, a l'obra, també va comportar un augment de les visites a 'La Llum', un local de sexe gai.

 
 

Comentaris