El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TV3 compensarà amb dues hores l’unionisme el 13 d’abril per la manifestació de Madrid
  • CA

 

Els mitjans públics catalans “compensaran” amb dues hores de programació el 13 d’abril els partits que no van participar a la manifestació independentista del 16 de març a Madrid, sobre la qual la Junta Electoral Central (JEC) ha determinat que va vulnerar el principi de neutralitat i pluralisme polític. Així ho ha explicat la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, durant la comissió de control al Parlament de Catalunya aquest divendres.

 

Aquesta compensació s’ha pactat aquesta setmana en una reunió que han mantingut aquesta setmana els directors dels mitjans amb els representants polítics. Llorach ha afirmat que es compensarà amb dues hores per “l’obligació” de complir la resolució de la JEC, però ha defensat que es va respectar la llei electora i els criteris periodístics que van definir la cobertura, semblant a la que van fer mitjans espanyols i a la qual partits com Cs no ha posat pegues.

 

Sobre aquest assumpte, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha volgut subratllar que “hi ha acords de la Junta Electoral provincial que es contradiuen amb la central, per la provincial som imparcials, per la central parcials”. Així doncs, ha demanat que “quedi clar que hi ha diferència d’opinions”.

 

En canvi, el diputat de Cs Ignacio Martín ha dit que la manifestació va ser “un acte electoral en el qual es van onejar banderes de partits i fotos de candidats separatistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa