La nova programació de Fibracat TV reforça el caràcter tecnològic del canal

Una oferta audiovisual de continuïtat amb una imatge actualitzada

Fibracat TV inicia temporada amb cinc nous programes i amb la renovació de la imatge d’altres que ja s’emeten des del mes de juny passat, quan es va inaugurar el canal. Els continguts són inèdits i innovadors en el panorama audiovisual actual. La tecnologia, punt fort de Fibracat TV, està encara més present en aquesta nova temporada amb programes que es realitzen a partir de software que supleix la intervenció de les persones i amb “presentadores virtuals”, com per exemple el programa d’entrevistes Connectades.

Aquesta setmana s’ha estrenat el programa Monday Happy Monday, de la mà d’Alicia Linares i de Maite Moreno, que conversen d'una manera pedagògica sobre el complex entorn de les empreses, tractant temes com la transformació digital i els nous canvis tecnològics, per ajudar a fer més fàcil aquesta adaptació.

Un dels principis de Fibracat TV és traslladar el món d’internet a la TDT i el nou programa “El clauer”, que s’emetrà els divendres, n’és un exemple. Està dirigit per l’influencer API, Marc Daniel, i mostrarà a la televisió, els habitatges de luxe que surten a les xarxes socials.

També són novetats els programes setmanals Mariola Mobile, Plusvàlua dones i L’enginy (in)visible, que recullen l’essència de Fibracat TV: l’empoderament de la dona i la revolució tecnològica. La periodista Mariola Dinarès presenta i dirigeix un programa sobre el telèfon mòbil, que estarà gravat i editat amb el mateix dispositiu. Plusvàlua de dones, presentat per Mireia del Pozo, assessora i editora en gènere, és un programa d’entrevistes i tertúlia per tractar temes com la violència de gènere, la monomarentalitat, el poder, el sexe..., entre d’altres. I, Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, presentarà Enginy (in)visible, on cada setmana ens parlarà de dones inventores que han estat invisibles al llarg de la història, com Hedy Lammarr, Ada Byron, Inge Lehmann, Mae Jemison o Margarita Salas.

Infotech i Ara passa mantenen la continuïtat de la temporada anterior amb la intenció de difondre informació tecnològica i apropar-nos a les últimes notícies sobre el món digital, les noves tecnologies i la ciència. Aquesta temporada, Ara passa s’emetrà tres cops al dia i traslladarà a la televisió els trending topic de Twitter, Instagram i YouTube dels hashtags #dona i #tecnologia que es publiquen a Catalunya i arreu del món.

La tecnologia també està molt present al programa MeteoMón, que utilitza el sistema de programació de meteorologia de Fibracat. Un software que automatitza i monitoritza la informació del temps per vegueries i les principals capitals del món.

 

Imatge renovada

D’altra banda, els telespectadors de Fibracat TV trobaran una imatge renovada als programes Emergents, Paraula d’autora i Estat crític. Emergents aquesta temporada emetrà dos videoclips diaris, de la mateixa manera que Paraula d’autora, que s’emetrà amb més freqüència. Pel que fa a Estat crític, enguany incorpora dos booktubers, la Marta de Lamardellibres i la Marta de Laprestatgeria, i els youtubers Pau Font, que tractarà temes d’educació per a docents i famílies i, Man Hoh Tang Serradell, de la revista Young, que ens “tocarà” la informació musical.

Meritxell Bautista, presidenta de Fibracat TV, assegura que “la nova programació ens reforça en el nostre caràcter tecnològic i d’empoderament femení. Hem introduït nous programes, però continuem treballant en nous formats que anirem incorporant pròximament. Fibracat TV és un canal televisiu que no entén de temporades rígides i de programacions inamovibles, sinó que ofereix una programació adaptable a la nostra audiència, amb programes de curta durada i molt variats, per aportar un aire fresc, apropant-se als formats online. Volem impactar i crec que ho estem aconseguim”.

 

Comentaris