El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern paralitza els recursos per a la nova graella de TV3
  • CA

 

Perplexitat a TV3. I perplexitat a bona part del Govern. Aquest dimarts estava previst que s’aprovés una partida de 3’5 milions d’euros, necessària per posar en marxa nous projectes capaços de disputar el lideratge a Catalunya que des de fa temps està en mans de Tele 5. Però, segons ha pogut saber El Món, el Govern ha marxat de vacances sense aprovar aquesta aportació i no tornarà a reunir-se fins el 29 d’agost. “En aquestes condicions“, explica una font professional, “no es pot demanar a les productores que comencin a invertir recursos en uns projectes que no tenen garantit el finançament“. Aquesta ampliació sense materialitzar estava acordada des del passat mes d’abril. “Els recursos ens calien per al mes de maig per tenir un estiu i un setembre potents. I ja fem tard“, explica una font de la CCMA.

 

Aquest bloqueig, provinent del Departament d’Economia -en mans d’ERC-, ha sorprès gairebé tothom, fins el punt que han començat a circular dues teories més o menys conspiratives. Una, de tipus tècnic, indica que es tractaria d’un excés de prudència per part d’Economia, que vol evitar la generació de dèficit en espera d’esdeveniments. L’altra explicació partiria de la desconfiança tradicional entre els dos sectors del Govern -PDeCAT i ERC, Puigdemont i Junqueras- i hauria tingut com a prèvia la negativa de la CCMA a acceptar la incorporació de la periodista Cristina Puig al capdavant dels vespres de Catalunya Ràdio. Fonts d’ERC, però, ho neguen “això forma part de la mala relació personal entre Brauli Duart i Saül Gordillo, derivada d’una delimitació massa imprecisa de les atribucions de cadascun. Però no afecta més enllà“.

 

La paradoxa és que els resultats de TV3 indiquen una clara remuntada. El mes de maig, la televisió pública va recuperar el segon lloc del rànquing d’audiències, en detriment d’Antena 3, una posició que ha mantingut fins i tot el mes de juliol, tradicionalment dolent per a TV3. No només això, el darrer mes TV3 ha marcat força distància en el prime time, fins el punt que els set programes més vistos són seus, encapçalats pel documental Les clavegueres d’Interior, que va ser vist per 766.000 persones, amb un -espectacular- 30’1% de share.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa