'Als 4 vents', el nou magazín de La Xarxa s'estrena diumenge 28 d'abril

Cada diumenge hi haurà una cita per recórrer el territori i apropar històries que mereixen ser explicades

Ruth Gumbau
Ruth Gumbau | La Xarxa

 

El nou magazín de les televisions locals de La Xarxa s'estrenarà diumenge 28 d'abril. Al llarg de nou programes, es buscaran històries de vida, col·lectives i sempre en directe, en escenaris diferents de Catalunya. 'Als 4 vents' és un espai setmanal que s'emetrà de 18h a 20h.

 

Cada diumenge hi haurà una cita per recórrer el territori i apropar històries que mereixen ser explicades. El programa començarà amb 'En comunitat', parlant de les diferents maneres de viure en grup, des de cooperatives on persones amb alguna discapacitat viuen i treballen juntes fins a d'altres que viuen en tribu.

 

En pròximes setmanes, s'explicarà què implica 'Repoblar' municipis que havien perdut gairebé tots els habitants, gràcies a l'empenta dels veïns i forans. Coincidint amb l'efemèride dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil, s'escoltaran històries d''Exilis'. També es coneixeran històries de salvaments i d'actuacions anònimes, sota el leitmotiv: "No soc un heroi ni una heroïna".

 

El programa recorrerà el territori al llarg de nou programes per il·lustrar històries que passen a prop del telespectador. Un dels punts que visitarà és Vallbona de les Monges (28 d'abril) per explicar l'experiència de la Cooperativa L'Olivera sota el leitmotiv 'En comunitat'. A les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès (19 de maig) es parlarà dels 'Enamorats' i des de Camprodon (30 de juny) es tractarà dels 'Exilis'.

 

Escoltar històries és la millor manera d'obrir la ment i d'aprendre lliçons de vida, però també de remoure sentiments, provocar canvis i reflexions profundes. No només es poden viure altres vides, sinó modificar la realitat que ens envolta. I això es farà a través de diversos formats. Les entrevistes serviran per aprofundir en la història principal, que es complementarà amb reportatges, connexions en directe al territori i copsar l'opinió de la gent del carrer.

 

'Als 4 vents' també aproparà les activitats culturals i lúdiques que se celebren a l'hora del programa en diferents punts del país a 'Què fem diumenge a la tarda?'. Es donarà visibilitat a figures femenines a 'Dones a recordar', i es visitaran els clubs de lectura d'arreu per recomanar novetats i clàssics a '4 línies'. L'apunt gastronòmic l'aportarà el xef Pep Cullell (Restaurant Can Xabanet), que detallarà la història d'un plat vinculat al municipi que es visiti, amb l'ajuda d'Arnau Vila (Banyoles Televisió).

 

 

'Als 4 vents' és un projecte obert, amb un equip coral comandat per les periodistes Ruth Gumbau, directora i presentadora del magazín, i Eva Corbacho, productora executiva. L'espai integrarà professionals de La Xarxa i les televisions locals.

 

El programa es podrà seguir en directe cada diumenge de 18h a 20h per les televisions locals adherides a La Xarxa. Els canals que l'emetran són: Balaguer TV, Banyoles TV, Canal 10 Empordà, Canal Blau, Canal Reus TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l'Ebre, El 9 TV, Empordà TV, ETV, Lleida TV, Mataró Televisió, Mollerussa TV, Nord TV, Penedès TV, Pirineus TV, TAC12, Tàrrega TV, Televisió de Badalona, TV Girona, Televisió del Berguedà, TV Costa Brava, TV Vandellòs, Televisió del Ripollès, TV10 Sant Esteve, Vallès Visió i VOTV.

 

L'activitat d''Als 4 vents' també es podrà seguir a través del web https://www.alacarta.cat/als4vents. I a les xarxes socials, des del perfils @als4ventstv a Twitter i Facebook i @als4vents a Instagram.

 

Comentaris