'Toy Story 3', la més vista de l'any

Després "Alicia al País de les meravelles", "Origen", "Harry Potter i les relíquies de la mort", "Shrek, feliços per sempre" i "Crepúscle"

Tan sol dues pel·lícules van superar la barrera dels mil milions de dòlars de recaptació l'any 2010... i les dues són de Disney! El ratolí Mickey s'enriu de la crisi amb rialles gràcies a 'Toy Story 3' i 'Alícia al país de les meravelles', els dos grans èxits de l'any que s'acaba.

El retorn en 3D de Woddy, Buzz Lightyear i la resta de la tropa de 'Toy Story' va ser un autèntic èxit tant de crítica com de públic. La pel.lícula de Disney/Pixar va recaptar un total d'1.063 milions de dòlars (415 milions als Estats Units i 648 milions a la resta del món) que el van convertir en el film més taquiller del 2010 i el cinquè que més ha recaptat en la història.

La medalla de plata va ser per a Tim Burton i la seva versió en 3D d''Alícia al país de les meravelles'. L'adaptació del clàssic de Carroll protagonitzada per la jove Mia Wasikowska i Johnny Depp va recaptar un total d'1.024 milions de dòlars (334 milions als Estats Units i 690 milions a la resta del món). El tercer lloc va ser per a 'Origen', el complex i aclamat film de Christopher Nolan protagonitzat per Leonardo DiCaprio que va recaptar més de 825 milions a la taquilla.

Després d''Origen', Harry Potter

El quart lloc és per a 'Harry Potter i les relíquies de la mort", el principi de la fi de la taquillera saga que va recollir un botí de 842 milions de dòlars als cinemes. Seguida de 'Shrek, feliços per sempre', el quart lliurament de l'ogre de DreamWorks amb gairebé 740 milions de recaptació.

El sisè lloc del rànquing és per a Robert Pattinson i Kristen Stewart, els protagonistes d''Eclipse', tercer lliurament de la saga 'Crepúscle' que van acumular prop de 700 milions de dòlars a la taquilla mundial. En setè lloc apareix l'home d'acer, 'Iron Man', que amb el seu segon lliurament va recollir més de 620 milions de dòlars als cinemes.

Tanquen el top-ten de la taquilla mundial de l'any 2010 dues pel·lícules d'animació: 'Gru, mi villano favorito' amb gairebé 540 milions de recaptació, i 'Cómo entrenar a tu dragón' una altra pel·lícula d'animació en 3D que no va aconseguir superar la barrera dels 500 milions de dòlars. L'última posició de la llista és pel remake tridimensional de 'Lluita de titans' amb més de 493 milions de dòlars.

 
 

Comentaris