"Origen", la millor pel·lícula de l'any

Segons el rànquing elaborat pels usuaris del portal IMDB, la base de dades més completa sobre cinema

"Origen", el complex thriller de Christopher Nolan és la millor pel•lícula de l'any. Així almenys ho creuen els usuaris d'IMDb, la base de dades més completa del cinema que ha elaborat la llista amb les millors pel•lícules del 2010. Un rànquing en el qual també hi ha títols com "Toy Story 3", "La Red Social" o l'última de Harry Potter.
No anuncien llista de nominats, ni lliuren premis en una gal•la de caràcter oficial, però qualsevol seguidor del setè art coneix la importància d'IMDd, una base de dades amb més d'1,5 milions de títols i que és consultada per més de 57 milions de persones al mes. No és d'estranyar, per tant, que les seves llistes sentin càtedra tant dins de la xarxa com fora d'ella.

Pel que al 2010 es refereix, hi ha una clara triumfadora: "Origen", la pel•lícula de Nolan que és l'única d'aquest any que aconsegueix l'excel•lent. Els més de 250.000 internautes que han qualificat la pel•lícula protagonitzada per Leonardo DiCaprio li han concedit una puntuació mitjana de 9 sobre 10.

A continuació i molt a prop "Cisne Negro" que, amb molts menys vots (gairebé 6.600) aconsegueix una mitjana de 8,9 que la deixen a les portes del número u. El podi el completa "Toy Story 3", la pel•lícula d'animació de Pixar que amb més de 91.000 vots aconsegueix una qualificació mitjana de 8,7 sobre 10.

El quart lloc és per a "La Red Social", una de les que sonen més com a favorites de cara als Oscar que aconsegueix una nota mitjana de 8,2. La mateixa puntuació obté "Com entrenar el teu drac", la pel•lícula d'animació de DreamWorks que s'ha convertit per mèrits propis en una de les sorpreses més grates de l'any.

En sisè lloc, una altra pel•lícula d'animació, "Enredados" la història de la princesa explicada per Rapunzel que els usuaris qualifiquen amb un destacat 8,1. Tot seguit apareix "Kick-Ass", l'antiheroi que no va conquerir la taquilla però que sí va deixar un bon gust de boca als pocs que es van molestar a conèixer les seves aventures i que li han donat un 8 de nota mitjana.

Tanquen el top-ten del millor de l'any Martin Scorsese i el seu "Shutter Island", al qual els usuaris d'IMDb concedeixen un 8; "Harry Potter i les relíquies de la mort: part 1", el penúltim lliurament de la saga és qualificat amb un 7.9; i "Scott Pilgrim contra el mundo", possiblement una de les pel•lícules més estranyes i genials de l'any que aconsegueix un altre 7.9 de mitja.

 
 

Comentaris