El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vuitena edició del CLAM debat sobre la corrupció política
  • CA

La vuitena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (CLAM), que tindrà lloc entre els dies 17 i 27 de març, se centrarà enguany en la corrupció política i les relacions socials al segle XXI.

Sobre aquesta temàtica en el marc d’aquest festival s’estrenaran els films Draquila, la Italia que tiembla, un documental que reflexiona al voltant de la manipulació política que envolta el terratrèmol d’Aquila i de les raons que porten els italians a votar Berlusconi; i Fraude, un excel•lent documental que ha patit molts problemes de distribució pel retrat de les pràctiques fraudulentes en les eleccions presidencials mexicanes de l’any 2006.

L’altre eix temàtic del Clam seran les relacions socials al segle XXI i en aquest camp destaquen les estrenes Tokyo Sonata, un retrat de la societat nipona a través de la història de la desintegració d’una família; i La chica más feliz del mundo, una mostra de l’ascendent cinema romanès. Però també es projectaran l’oscaritzada La red social, el retrat punyent del creador de Facebook; i Blog de la catalana Elena Trapé.

Concretament el festival començarà el 17 de març amb l’estrena del film Esperando Septiembre, l’opera prima de Tina Olivares –la directora serà present a l’acte- que retrata la realitat actual determinada per la crisi econòmica. I finalitzarà el diumenge 27 de març amb l’estrena del film En un mundo Mejor, un treball de Susanne Bier premiat amb l’Oscar i el Globus d’Or a la millor pel•lícula de parla no anglesa.

A més, el certamen ha rebut enguany un total de 80 curtmetratges a concurs, una de les xifres més altes de la seva història. Els treballs procedeixen d’arreu de l’estat espanyol, amb la presència d’una coproducció hispano-peruana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa