El festival de cinema Baff desapareix

Després de 12 exitoses edicions tanca per qüestions econòmiques i personals

El Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona (Baff) deixarà de celebrar-se després de 12 exitoses edicions ja que l'entitat organitzadora, 100.000 Retinas, s'ha dissolt per "múltiples raons personals".

En no pertànyer a cap ajuntament la conjuntura econòmica ha tingut un gran impacte en el tancament del Baff. "Amb la crisi, el patrocini ha disminuït i les ajudes públiques no arribaven a cobrir l'organització del festival" ha dit el seu fundador i director, Carlos Rodríguez Ríos. Tot i això, el director no ha culpabilitzat les administracions i ha recordat que la decisió de deixar de fer el festival ha estat personal.

Ríos ha celebrat una valoració molt positiva de totes les edicions del BAFF i recorda que era una "iniciativa privada i independent" que pretenia donar a conèixer el cinema asiàtic al públic català.

Als llarg de les 12 edicions del festival ha acollit més de 100.000 espectadors, 500 llargmetratges de diversos països asiàtics i ha rebut directors tan importants com Arvin Chen, Johnnie To o Kang-sheng.

Ríos ha revelat que està preparant una nova iniciativa cinematogràfica, el Cinemart, que serà un festival de cinema d'autor. Aquest nou projecte es farà la primavera que ve però serà presentada el pròxim desembre als cines Verdi de Barcelona.

 
 

Comentaris