El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El director català Collet-Serra, el més taquiller d’Estats Units
  • CA

La pel•lícula Unknown, dirigida pel català Jaume Collet-Serra i protagonitzada per l’actor nord-irlandès Liam Neeson, ha aconseguit aquest cap de setmana el número u de les taquilles nord-americanes amb 21,8 milions de dòlars (15,9 milions d’euros) recaptats.

Segons fonts de la productora Warner Bross, Unknown ha superat I am number four, que aborda la història d’un extraterrestre refugiat a la Terra i que ha aconseguit recaptar 19,5 milions de dòlars (14,6 milions d’euros), i a la comèdia animada de Disney Gnomeo and Juliet, que s’ha quedat en el tercer lloc amb 19,4 milions de dòlars (14,2 milions d’euros).

Unknown és un thriller escrit per Oliver Butcher i Stephen Cornwell que explica la història del doctor Martin Harris, un home que pateix un aparatós accident de cotxe durant un viatge a Berlín i, després de despertar, descobreix que la seva dona no el reconeix i que un altre home ha suplantat la seva identitat.
El protagonista competeix, pels carrers de la capital alemanya, en una carrera per recuperar la seva vida, perseguit al seu torn per uns homes que intenten matar-lo sense que ell sàpiga per què.

La pel•lícula, que es va estrenar als Estats Units el darrer 18 de febrer i no arribarà als cinemes catalans fins al 20 d’abril, ha estat presentada fora de concurs en el Festival de Berlín i, a part de Neeson, compta amb la presència de Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Granz i Frank Langella.

Collet-Serra (Barcelona, 1974) es va traslladar els anys 90 a Los Angeles, on va començar a dirigir pel•lícules com La Casa de Cera, amb la qual va debutar en el cinema; el thriller de terror La huérfana, i el film sobre el món del futbol ¡Goool 2! Viviendo un sueño, que es va rodar a Espanya. Unknown està produïda per Joel Silver, que ha produït més de 60 pel•lícules entre les quals es troben la trilogia de Matrix, la saga de quatre parts d’Arma letal, i les taquilleres Jungla de cristal i Predator.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa