El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
DiDi Hollywood triomfa als Ioga, els premis a les pitjors pel·lícules de l’Estat
  • CA

De la mateixa manera que els Oscar tenen el seu contrapunt en els Razzies, un any més arriben els Premis Ioga per premiar pitjor del cinema estatal. El guardó “Putty Woman” a la pitjor pel•lícula espanyola ha sigut per “DiDi Hollywood”, del director català Bigas Luna.

Fernando León de Aranoa ha estat reconegut com a Pitjor Director per “Amador”, mentre que Mario Casas s’ha alçat amb el premi “Que es morin els lletjos” com a pitjor actor. El guardó “La Teta i la Trompeta”, destinat a la pitjor actriu espanyola de l’any, s’ha atorgat a Elsa Pataky i Carolina Bang.

El col•lectiu Catacric (Catalans Critics), reunit la passada nit de l’1 al 2 de febrer en un cèntric restaurant de Barcelona, és el responsable d’atorgar els 22 anti-premis. El grup es manté en l’anonimat per evitar represàlies professionals.

‘THE TOURIST’, PITJOR CINTA ESTRANGERA

El cinema estranger també té cabuda en aquests anti-premis, que han triat a “Come, Reza, Ama” (Ryan Murphy) com la pitjor pel•lícula internacional. El dubtós honor de ser el pitjor director és per Florian Henckel per “The Tourist”. Curiosament, Henckel va ser aclamat per la crítica internacional l’any 2006 després de dirigir “La vida dels altres” (Das Leben der Anderen en el títol original).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa