El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comença la Mostra de Cinema Llatinoamericà
  • CA

La 17a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que tindrà lloc a Lleida del 8 al 15 d’abril, oferirà 77 pel•lícules, entre llargmetratges, curts i documentals.

D’aquestes, 11 són òperes primes i 10 estrenes a Catalunya, entre elles ‘Catalunya über alles’, del director lleidatà Ramon Térmens, un retrat “directe i real”, que toca els temes del nacionalisme català, el racisme i l’exclusió social.

Fins a 19 països estan representats en les produccions escollides enguany, la majoria d’ells llatinoamericans. Tot i que la Mostra ha reduït un 10% el seu pressupost (ha passat dels 300.000 euros als 270.000), els seus organitzadors asseguren que s’ha mantingut el calendari i la qualitat.

Inaugurarà la Mostra la comèdia argentina ‘Igualita a mí’ i la clourà la projecció del film hispano-cubà ‘José Martí: el ojo del canario’.

Dues retrospectives

La Mostra oferirà aquest any dues retrospectives, una dedicada al tractament cinematogràfic i documental del futbol argentí titulada ‘Lo llevo en la sangre’ i una altra sobre l’Amazònia, en el marc de la qual es projectaran tres documentals.

El reconeixement als actors i professionals vinculats al món del cinema arriba, com cada any, de la mà dels premis d’honor de la Mostra, que enguany seran per a Alberto Iglesias, un dels compositors espanyols més importants del panorama actual que acumula dues nominacions als Óscar i que ha estat guardonat amb 9 premis Goya, i per a l’actor americà Viggo Mortensen, que va viure 17 anys a l’Argentina, parla perfectament el castellà i que ha estat protagonista de pel•lícules com ara ‘Capitán Alatriste’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa