Bons propòsits per començar l'any nou

Quan tornes a la rutina et planteges una llista d

 

Comença un nou any i, amb ell, molts santcugatencs es marquen bons propòsits per sentir-se millor amb un mateix i emprendre nous reptes personals.

 

Viatjar més i conèixer diverses cultures.

Viatjar t’ajuda a trencar amb la teva rutina habitual i també desperta la teva curiositat, a més t’ajuda a continuar creixent com a persona. Pots viatjar a alguna ciutat llunyana que t’agradi per a fer turisme, però si no pots anar gaire lluny, pots realitzar petites escapades de cap de setmana per conèixer els pobles rurals del teu voltant.

 

Ajudar els altres fent voluntariat.

Ajudar a familiars, a amics o, fins i tot, a desconeguts és gratificant i a més està demostrat que té beneficis sobre l’esperança de vida de qui ho posa en pràctica. Per això, si realitzes alguna tasca de voluntariat, et sentiràs bé amb tu mateix, però a més tindràs una vida més llarga. Només has d’escollir una causa amb la qual col·laborar solidàriament.

 

Deixar de fumar.

És possible que, per enèsima vegada, et proposis intentar deixar de fumar. Si vols que aquesta sigui la definitiva, és important que comptis amb ajuda mèdica i amb tractaments específics, però, sobretot, és indispensable que tinguis una gran força de voluntat per tirar endavant i no tornar a decaure.

 

Anar al gimnàs.

Un bon objectiu seria anar al gimnàs de dos a quatre dies a la setmana. Però si encara no et veus amb cor, pots començar pujant alguns dies les escales en comptes d’agafar l’ascensor i anar incorporant aquesta rutina en la teva vida progressivament. Més endavant, ja no et farà tant de respecte anar al gimnàs.

 

Aprendre a fer coses noves i conèixer gent.

Torna a practicar aquell hobbie que fa temps que tens abandonat. O apunta’t a fer activitats que t’agradin i que sempre has desitjat fer però que mai no t’has atrevit. D’aquesta forma experimentaràs noves sensacions. I a més, també ampliaràs el teu cercle d’amistats.

 

Perdonar i oblidar.

Si vols ser feliç, has de fer fora de la teva vida el ressentiment. Així, encara que t’hagin fet mal, has d’oblidar i perdonar. Per poder mirar cap al futur amb bons ànims cal que deixis enrere el passat i que no pensis en la revenja.

 

Dedicar temps per a tu i la teva família.

Fes plans per passar més temps amb tu mateix per fer aquelles coses que només t’agraden a tu o aquelles que et relaxen. Però no oblidis dedicar també temps per a la gent que t’estimes: queda amb la família, retroba aquelles velles amistats...

 

Menjar més sa.

La clau per aconseguir menjar més sa és anar introduint, a poc a poc, en la dieta aquells aliments que abans no prenies com, per exemple, pasta integral o peix, i establir quins dies a la setmana menjaràs carn o verdures. Això també t’ajudarà a perdre alguns quilos de més.

 

Gastar menys i estalviar.

Si sempre t’has proposat gastar menys diners per aconseguir estalviar una mica i mai ho aconsegueixes, una bona idea és que vagis guardant diners a poc a poc, de forma que no notis un canvi radical en el teu dia a dia, però que a la llarga sumaran un bon grapat.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?